Veliki si, Dejane: Inter na rođendan posvetio prelep tekst svojoj legendi (FOTO)

Povodom 110. godina postojanja kluba, "Neroazuri" pripremili serijal tekstova o legendama, a bivši kapiten Zvezde i reprezentacije Srbije jedan od njih

  • 12

Italijanski fudbalski klub Inter u sklopu jubileja 110. rođendana na zvaničnom sajtu objavio je serijal tekstova o legendama koji su obeležili istoriju "neroazura" među kojima je i Dejan Stanković.

>>> Šampionska družina na okupu: Deki Stanković sa Murinjom slavio titulu (FOTO)

Pod naslovom "Duša i srce" podseća se na devet sezona koliko je "Drago (Zmaj)", kako su ga zvali navijači Intera, proveo u klubu i na nekoliko nezaboravnih detalja poput momenta kad nije gledao penal Marka Materacija za titulu protiv Sijene, golova Milanu (iz kornera), Juventusu, Šalkeu i Ðenovi sa pola terena, sve do finala Lige šampiona i osvajanja titule prvaka Evrope 2010. godine protiv Bajerna u Madridu.

- Imao sam čast da nosim ove boje i one će zauvek ostati na moj koži. To je nešto što nam niko nikad neće moći da oduzme - izjavio je Stanković.

Autorr teksta je sledećim rečima opisao igračku i ljudsku veličinu legendarnog srpskog fudbalera.

- Kroz karijeru, Stanković je pokazao duh ratnika i klasu umetnika igrajući na više različitih mesta u timu. Igrao je na krilu, kao trekvartista (iza napadača), kao plejmejker, zadnji vezni, čak i kao drugi napadač. Uvek je ginuo za ekipu, a imao je udarac koji je nanosio veliku štetu protivniku. Taj njegov kvalitet za Interu je doneo nekoliko čuvenih golova, kao one protiv Đenove i Šalkea sa pola terena. Dejanov odlazak iz Intera bio je vrlo emotivan momenat za sve u klubu. Vatra Zmaja nikada neće biti ugašena na Meaci, a njegovo srce će uvek ostati "neroazuro" - piše u poruci Intera.

On je u Inter stigao u januaru 2004. godine, odigrao je 326 utakmica, postigao 42 gola i osvojio 15 trofeja.

Pogledajte kako izgleda stranica koju je Inter posvetio srpskom asu.

Foto: inter.it

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija Lo

    15. decembar 2017 | 17:41

    Veliki je to covek!

  • Čika Jova

    15. decembar 2017 | 17:27

    Prvo čovek pa sportista, za primer. Kao takvog ga pamtimo, činio je samo dobre stvari

  • piksi

    15. decembar 2017 | 17:34

    Deki kralj! Dejana za selektora! 👍🇷🇸👊😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA