Gest vredan divljenja u Hrvatskoj: Igrači Dinama uplatili pomoć rivalima!

Zbog nezavidne situacije u hrvatskom prvoligašu, konkretna pomoć stigla od kolega iz redova "modrih"

  • 0

Ni u Hrvatskoj, kao i u većini klubova iz regiona, finansijska situacija nije najsjajnija. Poslednji primer je Istra 1961 iz Pule čiji je vlasnik Majkl Glover pre dva meseca najavio dolazak novog gazde, ali nakon što propala ta priča, ovog vikenda je objavio javni poziv za kupovinu deonica Istre.

Zbog trenutne situacije, najviše ispaštaju fudbaleri koji su mesecima bez primanja, nekolicina je već napustila klub, a deo planira odlazak po završetku polusezone.

Nimalo naivna situacija za igrače pokrenula je talas solidarnosti njihovih kolega od kojih su konkretnu pomoć ka Puli uputili ni manje ni više nego fudbaleri Dinama.

U Hrvatskoj je odmah pokrenuto pitanje o regularnosti lige jer se ova pomoć može smatrati i kao pokušaj mita, mđutim takve optužbe odbačene su u startu iz tabora "modrih".

- Odlučili smo da pomognemo prijateljima u nevolji, ne postoji nikakva pozadina. Ovo je čin solidarnosti i kolegijalnosti, ne milostinja - rekao je igrač Dinama Ademi za Sportske novosti.

Prema još nepotvrđenim informacijama, u akciju pomoći igračima Istre uključiće se i igrači još nekih hrvatskih prvoligaša, kao i oni iz inostranstva.

Ekipa iz Pule nalazi se na osmoj poziciji na tabeli hrvatskog prvenstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA