• 40

Sklonite mi tu stoku, taj ološ sa stadiona! Prava istina o najčuvenijem (ne)fudbalskom citatu

Na internetu se svašta predstavlja istinom, tako je bilo i sa "citatom" Margaret Tačer

  • 40

Na internetu se dugo vrteo citat koji je pripisan Margaret Tačer, koji nema dodirnih tačaka sa istinom, ali se u Srbiji i te kako "vrteo".

- Sklonite mi tu stoku, taj ološ sa stadiona, da vam ne bih rušila stadione, ukinula klubove i ligu i da vas ne bih pohapsila - navodno je rekla Margaret Tačer jednom prilikom, o čemu nema relevantnih izvora, ali zato deluje moćno uz arogantnu fotografiju čuvene Britanke i donosi mnogo lajkova i deljenja na internetu.

Nekadašnja britanska premijerka poznata je po rigoroznim merama kada su u pitanju navijači, ukrotila je engleske huligane, ali nikada nije potezala tako teške reči.

Govorila je kako "mora da se počisti domaći teren od huliganizma i da se skloni ljaga sa britanske reputacije", što je čak i bilo blago s obzirom na to šta su engleski navijači radili krajem osamdesetih godina prošlog veka.

U Srbiji su huligani i dalje boljka, pa je ovaj "citat" postao popularan posle nereda na Partizan - Crvena zvezda, ali će se mnogi razočarati pozadinom priče - neko se poigrao sa tuđim mislima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Svasta

    Zar je morala zena da pravi reda na stadionima !? Gde su junacine ?

  • BG

    Policija nema snage da im se suprostavi ! Dajte im odrešene ruke pa ćete da vidite promene !!!

  • PECA

    Obavezno služenje vojnog roka 12 meseci bi rešilo sve probleme.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima