Selektor Srbije poručio Hrvatima: Atmosfera u Splitu će nam biti kao kod kuće!

Rukometno Evropsko prvenstvo je prvo veliko takmičenje koje ćemo gledati u 2018. godini, a otvoriće ga veliki derbi između Srbije i Hrvatske u Splitu

  • 4

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izjavio je da ne očekuje incidente, već pravu atmosferu na meču protiv Hrvatske u Splitu na startu Evropskog prvenstva.

- Očekujem jugoslovensku atmosferu, ne kažem to tek tako. Igramo na prostoru bivše Jugoslavije, a tu se osećam kao domaći, kao kod kuće - rekao je Cvetković za Jutarnji list.

On je dodao da njegova ekipa ima najviše ambicije na šampionatu u Hrvatskoj, iako je u favorite ubrajao domaću selekciju, Francusku, Nemačku i Dansku.

- Nisam alibi selektor. Moje ambicije su uvek najveće - poručio je on.

Prema njegovim rečima razlog izostanka medalja posle 2012. godine vidi u odsustvu sistema rada u svim kategorijama.

- Nestručni kadrovi neizbežno stvaraju takvu sliku. U perspektivi uspostavićemo sistem rada koji će kontrolisati i sprovoditi sposobni treneri da kroz trenažni proces stvaraju igrače za moderni rukomet.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara sledeće godine, a u A grupi su još Island i Švedska.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vox

    21. decembar 2017 | 18:18

    Ako je neko nestrucan,onda si to ti.Osim toga sto si bivsi odlican rukometas,sve ostalo je na nuli,nikakve skole ni strucne niti rukometne skole nisi zavrsio.Van rukometa si bio preko 10 godina,kome ti pricas o kvalifikacijama i strucnosti,daj boze da imas neku kupljenu diplomu srednje skole...a iz Hrvatske ces se brze vratiti nego st odes..

  • PFC

    21. decembar 2017 | 18:01

    Tri poraza

  • Semajlirane pufne

    21. decembar 2017 | 21:16

    Bićemo 4.grupi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA