Sa loptom je mogao sve, na Večitom derbiju je dao gol koji se i danas prepričava, a onda prerano napustio fudbalsku pozornicu: Dan kada je život izgubio Jovan Gojković (VIDEO)

Klizav asfalt bio je koban za Gojkovića te 2001. godine

  • 11
Printskrin/youtube Crvena zvezda

Na današnji dan 2001. godine, život je izgubio fudbaler Crvene zvezde Jovan Gojković. Sjajni vezista je bio fudbalski majstor, njegov fenomenalan prodor i pogodak na 110. "večitom" derbiju još uvek se pamti.

Tog kobnog dana, vraćajući se za Beograd, Gojković je na klizavom asfaltu izgubio kontrolu nad "hondom" i zakucao se u stub. Nažalost, povratka nije bilo.

"Jurio" je za loptom u Donjoj Trepči, pre nego što ga je put odveo u Čačak gde je zaigrao za BIP. Sa 19 godina postao je član Borca i dve sezone uspešno nosio dres kluba iz Šumadije.

Odlične partije u Borcu nisu prošle nezapaženo, pa je usledio prelazak u Čukarički. Momentalno je zapao za oko "večitima" i 1997. godine je stigao na "Marakanu" gde je potvrdio svoje fudbalsko umeće.

U crveno belom je proveo tri godine i za to vreme odigrao 75 utakmica i postigao 21 pogodak, pre nego što je prešao u grčki Iraklis.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je jedan meč, 23. decembra 1998. godine protiv Izraela.

Zvezda se prisetila svog nekadašnjeg fudbalera i podsetila na gol koji je dao na 110. Večitom derbiju, koji se i danas prepričava:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    22. decembar 2017 | 13:00

    Nadoveza iz Partizana ,Vladeta Starčević i Marinko Stojaković iz OFK Beograda , Dragan Mance , Gojković , ....kakav napad nestade u saobraćaju . Ipak ostale su igre i golovi za sećanje .

  • Milan

    22. decembar 2017 | 11:40

    Dobar je bio Cune!

  • Eh tugo..

    22. decembar 2017 | 11:23

    Jovan "Cune" Gojkovic.. 😟

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA