Tri velika evropska derbija nas očekuju za vikend: Dva bi mogla da odrede i dalji tok šampionske trke (VIDEO)

Engleska, Španija i Italija...Zemlje u kojima će se ovog vkenda odigrati derbi mečevi

  • 2

Pred nama se nalazi sjajan vikend, što se tiče fudbalskih mečeva koji nas očekuju.

Tu, pre svega, mislimo na tri velika derbija koje ćemo gledati u petak i subotu. U Engleskoj to je duel Arsenala i Liverpula, u Španiji El Klasiko između Reala i Barse, dok će Juventus i Roma u Italiji ukrstiti koplja.

ARSENAL - LIVERPUL (petak 20.45)

Foto: Tanjug/AP

Posle pobeda u prethodnom kolu, nad Njukaslom i Bornmutom, u ovom će Arsenal i Liverpul odigrati meč koji bi mogao da odredi direktnog učesnika Lige šampiona naredne sezone.

Iako je tek polovina šampionata, krajnji ishod meča usmeriće ambicije ka elitnom evropskom takmičenju.

Želeće Arsenal osvetu za ubedljiv poraz od 4:0 na Enfildu krajem avgusta, ali to neće biti ni malo lako. Četa Jirgena Klopa nije omiljeni protivnik "tobdžijama", s obzirom da su na poslednja tri meča u Premijer ligi slavili protiv izabranika Arsena Vengera.

"Crveni" imaju bod više u odnosu na Arsenal, ali ekipa iz Londona ima sjajan učinak kod kuće sa osam pobeda i samo jednim porazom, pa sve "miriše" na dobar fudbal.

Ako se ima u vidu da Liverpulov neverovatan učinak u gostima kada su u pitanju golovi, utakmica na "Emirejtsu" obećava reviju pogodaka. Naime, na poslednjih pet gostujućih mečeva, Liverpul prosečno postiže 4,6 golova, dok je u poslednjih 10 mečeva ovih rivala postignuto ukupno 42 gola.

Ni tenzija nije strana na utakmicama Arsenala i Liverpula, a dodatno će je "začiniti" Aleks Okslejd Čembrlen koji je u letnjem prelaznom roku iz Arsenala stigao u Liverpul, pa će mu navijači sigurno prirediti toplu dobrodošlicu.

Meč na "Emirejtsu" igra se u petak, 22. decembra od 20.45.

REAL - BARSELONA (subota 13.00)

Šta tek reći za jedan od najgledanijih sportskih događaja u svetu. Sudar divova u španskoj Primeri odavno prevazilazi sportske okvire. Rivalitet protkan istinskom mržnjom između dva grada i dva kluba, začinjen "večitom" raspravom o tome ko je bolji, Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi.

Najčešće su najveći španski rivali razdvojeni minimalnom bodovnom razlikom, ali je ove sezone situacija dosta drugačija. Barselona sa vrha tabele gleda rivale, al odmah ispod sebe ne vidi najvećeg protivnika.

>>>Neponovljivi trenutak El Klasika: 80.000 protivničkih navijača je ustalo i aplaudiralo mu dok je ponižavao njihov klub (VIDEO)

>>>Fantastična vest za Real pred El Klasiko: Ronaldo spreman za Barsu!

"Kraljevići" zaostaju 11 bodova za liderom, pa na "Santjago Bernabeu" imaju imperativ pobede kako bi ostali u "igri" za trofej na kraju sezone. U suprotnom, Real bi se porazom već sada značajno smanjio šanse da se okiti titulom prvaka.

Podrška domaćih navijača ćesto ume da bude fanatična, ali je veliko pitanje da li zaista može da utiče "surove" profesionalce koji su odigrali nebrojeno velikih utakmica.

U poslednjih 10 ligaških utakmica, domaća ekipa je slavila svega četiri puta, Barselona je trijomfovala na poslednja dva na gostujućem terenu, dok je Real uzvratio u avgustu i pobedom osvojio španski Superkup.

Uzavrela španska krv donosi veliki broj duela, nepropisnih startova, koškanja na ivici tuče, pa je prosečan broj žutih kartona na poslednjih 10 utakmica - sedam, dok su arbitri podelili i pet crvenih, a velikog udela u svemu tome imao je kapiten Reala Serhio Ramos.

Za sve ljubitelje fudbala dovoljno je reći - El Klasiko.

U subotu, 23. decembra, u Madridu sa početkom u 13 časova.

JUVENTUS - ROMA (subora 20.45)

Tri boda dele rivale koji će se sastati u Torinu, i jedni i drugi sa svojim ambicijama. Aktuelni šampion ekipa Juventusa zaostaje za prvoplasiranim Napolijem samo jedan bod, dok je Roma na četvrtom mestu Serije A.

Duel 18. kola italijanskog prvenstva bi umnogome mogao da odredi smer šampionske trke, a borba za Skudeto uvek nosi veliki ulog. Domaći tim je nesumnjivo favorit i želi da nastavi seriju pobedu na svom terenu protiv "vučice" (subota 20.45)

>>>Pored Juventusove voditeljke i Bufon je nebitan lik: Ovo su najbolje noge Italije - potpisujemo! (FOTO)

>>>Najskuplje pojačanje Rome u velikom problemu zbog golišavih fotki svoje sestre (FOTO)

S druge strane, i Rimljani imaju svoje planove. Roma je ove sezone neporažena u gostima, a to sigurno ostaje cilj i pred dolazak u Torino.

Prošle sezone rivali su se sastali kao najbolja odbrana (Juventus) i drugi najbolji napad (Roma), ali je ove sezone situacija obrnuta. Bjankoneri su na 17 mečeva postigli 44 gola, dok je Roma kapitulirala svega 10 puta na 16 utakmica.

Pored ubojitog napada, Juve je i dalje defanzivno moćan. Pobeda u Napulju početkom meseca, te trijumf nad Interom pokazali su da torinski crno beli itekako znaju da zatvore protivničke napadače.

Bez dileme, biće uzbudljivo na terenu, a rezultatski značaj će dodatno rasplamsati strasti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    22. decembar 2017 | 17:24

    Јувентус - Рома дерби!!! Мо'ш мислити.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA