≫ 

Siti je nezaustavljiv, Aguero stigao do "stotke", Milivojević strelac za Palas (VIDEO)

"Građani" nastavili neverovatan niz, Njukasl slavio u Londonu, Sautempton i Hadersfild podelili bodove

  • 0

Nema kraja pobedničkoj seriji Mančester sitija. Ekipa Pepa Gvardiole lako je izašla na kraj sa Bornmutom na svom terenu i posle 90 minuta igre upisala 18. pobedu u Premijer ligi, ovog puta rezultatom 4:0.

Centralna "figura" meča je bez sumnje bio Serhio Aguero koji postigao 100. gol na "Etihadu". Najbolji strelac "građana" je načeo goste u 27. minutu posle loše reakcije odbrane gostiju i asistencije Fernandinja.

Nije dugo trebalo Sitiju u drugom poluvremenu da duplira prednost. Aguero se našao u ulozi asistenta, a Sterling rutinski savladao Asmira Begovića.

Kada su jednom ubacili protivnika u "mašinu" više nije bilo povratka. Sjajni Argentinac je još jednom zatresao mrežu Bornmuta u 79. minutu, da bi do kraja meča, Danilo posle četiri minuta na terenu stavio tačku na novu pobedu Sitija.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Svonsija i Kristal Palasa podelili su bodove u Velsu, a Luka Milivojević je bio strelac za goste. Na "Liberti" stadionu, gosti su stigli do vođstva, ali je Aju sprečio poraz poslednjeplasiranog tima.

Bolje su fudbaleri Palasa otvorili utakmicu, konkretnije napadali, ali nisu uspevali da materijalizuju bolju igru. U finišu prvog dela igre, Vilfred Zaha je imao dobru priliku, koja je ipak ostala neiskorišćena.

Gosti iz Londona su došli do prednosti u 59. minutu kada je sa bele tačke precizan bio srpski reprezentativac. Da Palas ne odnese ceo plen, pobrinuo se Džordan Aju u 77. minutu preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca za konačnih 1:1.

Foto: Tanjug/AP

Posle četiri vezana poraza, Njukasl je napokon upisao pobedu. "Svrake" su u gostima savladale Vest Hem rezultatom 3:2, sa dva brza gola u drugom poluvremenu.

Dobro je počelo po ekipu Dejvida Mojesa, ali je promašen penal Ajua na početku drugog dela igre uticao na krajnji rezultat.

Već u šestom minutu, Marko Arnautović je doveo "čekićare" u vođstvo, da bi Seve četiri minuta kasnije uspeo da savlada čuvara mreže domaćih i donese izjednačenje svojoj ekipi.

Mohamed Diame je u 53. minutu servirao preokret, da bi Atsu u 61. postigao i treći gol za Njukasl. Između dva gola gostiju, Andre Aju je promašio jedanaesterac, ali u 69. minutu uspeo delimično da se iskupi. Ipak, do kraja meča domaći nisu uspeli da stignu do boda.

PREMIJER LIGA, 19. kolo:

Petak

Arsenal - Liverpul 3:3

(Sančez 54, Džaka 56, Ozil 58 - Kutinjo 26, Salah 52, Firmino 71)

Subota

Brajton - Votford 1:0 (0:0)
(Gros 64)

Mančester siti - Bornmut 4:0
(Aguero 27, 79, Sterling 53, Danilo 85)

Sautempton - Hadersfild 1:1
(Ostin 24 - Depoitre 64)

Stouk - VBA 3:1
(Alen 19, Čupo-Moting 45, Ramadan Sobi 90 - Rondon 51)

Svonsi - Kristal Palas 1:1
(Aju 77 - Milivojević 59p)

Vest Hem - Njukasl 2:3
(Arnautović 6, Aju 69 - Seve 10, Diame 53, Atsu 61)

Barnli - Totenhem 18.30
Lester - Mančester junajted 20.45

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA