≫ 

Junajted se izvukao u 91. minutu zahvaljujući maestralnom Lingardu! Arnautović za 7 minuta dao dva gola (VIDEO)

Lester je poražen na gostovanju Votfordu, dok su Hadersfild i Stouk podelili bodove

  • 0

Tradicionalno, na "boxing day", premijerligaši se bore za nove bodove. Utakmicama 20. kola obeležen je dan posle Božića po gregorijanskom kalendaru, a strelci su bili raspoloženi.

Inspirisan je bio Hari Kejn koji je u ubedljivoj pobedi "pevaca" nad Sautemptonom postigao het-trik čime je oborio rekord Alana Širera, star 22 godine, ali i pretekao Mesija po broju golova u kalendarskoj godini.

>>>Kejn oborio rekord Širera 37. golom u godini, legenda Njukasla mu se odmah javila! (VIDEO)

Čelsi je na "Stamford bridžu" sigurno stigao do pobede koju je obezbedio španski dvojac u redovima "plavaca", Alvaro Morata i Markos Alonso.

Iako su imali terensku inicijativu, fudbaleri Čelsija nisu uspeli da "slome" defanzivce gostiju u prvom poluvremenu. Međutim, drugi deo igre nije mogao bolje da počne po četu Antonija Kontea.

Morata je iskoristio sjajan centaršut Aspilikuete i glavom savladao golmana Brajtona za vođstvo svoje ekipe i mirniji nastavak meča. Ponovo su Španci bili u centru pažnje prilikom drugog gola u 60. minutu kada je Fabregas izveo korner, a Alonso se "ušunjao" među fudbalere Brajtona i doneo, ispostaviće se, konačnih 2:0.

I pre ovog kola, jasno je bilo da je Mančester junajted izgubio korak za gradskim rivalom u borbi za tron Premijer lige, a novim neuspehom su dodatno razočarali navijače.

Ekipa Barnlija odnela je bod sa Old Traforda pošto je posle prvih 45 minuta igre imala dva gola prednosti, ali su "đavoli" u nadoknadi vremena uspeli da spreče poraz.

Barns je već u trećem minutu meča šokirao igrače Junajteda kada je posle gužve u šesnaestercu iz neposredne blizine savladao De Heu. Na muku Mančesteru stao je i Stiven Defur koji je u 36. minutu fenomenalnim pogotkom iz slobodnjaka uvećao prednost Barnlija.

>>>Bivši igrač Mančester junajteda postao monah: Smučili mu se novac, žene, noćni klubovi, besna kola... (VIDEO)

Ipak, Junajted je nastavku preko Džesija Lingarda uspeo da ostane neporažen na ovom meču. Lingard je najpre u 53. minutu pravom majstorijom smanjio rezultat, da bi u sudijskoj nadoknadi doneo bod svojoj ekipi.

Prvo je vrhunskom reakcijom, "petom" sa 7-8 metara poslao loptu u mrežu, dok se u 92. najbolje snašao u "haosu" u šesnaestercu i zatresao mrežu za konačan rezultat.

"Ludo" je bilo u Bornmutu gde su domaći dočekali Vest Hem i zajedničkim snagama režirali goleadu koju je već u sedmom minutu pogotkom otvorio Kolins za radost gostiju.

Uzvratio je Bornmut preko Goslinga u 29. minutu za izjednačenje u prvom poluvremenu. Posle 12 minutu igre u drugom delu, Ake je doveo Bornmut u vođstvo i najavio da će biti uzbudljivo do kraja.

Baš tako je i bilo. Na scenu je stupio Marko Arnautović koji je sa dva gola za sedam minuta ponovo vratio prednost Vest Hemu, a za prvi može da budem zahvalan golmanu Bornmuta koji je napravio nestvarnu grešku.

Naime, Begović se okliznuo u odlučujućem trenutku i ostavio Arnautoviću praznu mrežu, što je napadač reprezentacije Austrije iskoristio.

Arnautović je u 89. minutu ponovo zatresao mrežu, ali je veliko slavlje gostiju sprečio Vilson u 93. minutu čime je postavio konačan rezulat.

Foto: AP/Tanjug

Totenhem - Sautempton 5:2

(Kejn 22, 39, 67, Ali 49, Son 51 - Bufal 64, Tadić 82)

Bornmut - Vest Hem 3:3

(Gosling 29, Ake 57, Vilson 90+3 - Kolins 7, Arnautović 81, 89)

Čelsi - Brajton 2:0

(Morata 46, Alonso 60)

Hadersfild - Stouk 1:1

(Ins 10 - Sobi 60)

Mančester junajted - Barnli 2:2

(Lingard 53, 90+1 - Barns 3, Defur 36)

Votford - Lester 2:1

(Vage 45, Dukur 65 - Mahrez 37)

Vest Bromvič - Everton 0:0

Liverpul - Svonsi 18.30

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA