≫ 

Legendarni Urugvajac oborio svetski rekord: Ludak potpisao za 26. klub

Niko pre njega nije uspeo da uradi sličnu stvar

  • 1

Urugvajac Sebastijan Abreu ni u svojoj 41. godini ne želi da okači kopačke o klin pa će tako zaigrati za 26. klub u svojoj karijeri.

Popularni "El Loko", potpisao je ugovor sa klubom po imenu Audaks Italijano, iz Čilea i tako postao svetski rekorder po broju različitih klubova za koje je igrao.

On je počeo karijeru 1995. godine u Defensoru, a samo jednom odlučio se da zaigra u Evropi, i to 1998. godine kada je prešao u La Korunju, tada moćni tim koji je bio konkurent za osvajanje titule u Primeri.

Ostali su klubovi iz Južne Amerike uglavnom, ali gde god da je bio, rešetao je mreže. Postigao je preko 400 golova.  Bio je i reprezentativac Urugvaja za koji je dao 26 golova, na 70 mečeva i bio učesnik dva Svetska prvenstva.

Da podsetmo, Abreu je poznat po čuvenom penalu koji je izveo u četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv Gane za pobedu Urugvaja. Bilo je to u Južnoj Africi 2010. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA