≫ 

ZORAN AFRIČKI TIGAR ŽELI DA BUDE SELEKTOR SRBIJE: Legendarni trener poslao Kokezi CV na 84 strane (FOTO) (VIDEO)

Dok Krstajić čeka skidanje prefiksa v.d, jedan stručnjak se preporučio - čuveni Zoran Đorđević, čovek koji je imao neverovatnu karijeru

  • 47

Fudbalski trener Zoran Đorđević imao je neverovatnu karijeru, vodio je ekipe Jemena, Sudana, Bangladeša i Južnog Sudana, a sada smatra da je vreme da preuzme Srbiju!

On je FSS-u poslao kandidaturu za selektora pred Mundijal, što je obrazložio velikim pismom.

- Obraćam vam se sa iskrenom željom i namerom da naša reprezentacija ima novog kvalitetnog selektora koji će ispuniti sva očekivanja svih građana Srbije i na Svetskom prvenstvu u Rusiji ostvariti najveći uspeh u istoriji našeg fudbala, a to je osvajanje titule svetskog prvaka!

Đorđević, inače poreklom iz Pirota, naveo je i odakle sve donosi iskustvo.

- Nudim teorijsko i praktično znanje  koje sam stekao radeći u Jugoslaviji, UAE, Kuvajtu, Saudijskoj Arabiji, Kataru, Bahreinu, Iranu, Bangladešu, Siriji, Sudanu, Filipinima, Južnom Sudanu, Jemenu i Indiji. Očekujem da izbor selektora bude obavljen na dostojanstven, pravedan, pošten i profesionalan način, poštujući sve dobro poznate kriterijume u sportu.

On smatra da su brojni prethodni izbori bili nepravedni i netransparentni.

- Zato vas preklinjem i molim da uzmete ove moje sugestije najozbiljnije i najurgentnije jer je vreme koje gubimo dragoceno! Pozovite me na razgovor kako bih u detalje objasnio moje hitne mere i akcije, trenersku filozofiju koju ću primeniti kako bismo postali šampioni sveta u fudbalu - poručio je Đorđević uz CV na 84 strane, koji je obilovao pismima, diplomamama i priznanjima, uz fotografije sa Sepom Blaterom, Mišelom Platinijem, Mariom Zagalom, Karlosom Albertom Pareirom, Bertijem Fogtsom, Žerarom Ulijeom...

O Zoranu je BBC snimio dokumentarni film pod nazivom "Trener Zoran i afrički Tigrovi",  jednom je već odbijen kada se preporučio za selektora, revoltiran je što su dovođeni strani stručnjaci.

- Nekad su naši treneri udarali temelje u holandskom, španskom, nemačkom, italijanskom fudbalu, a doživeli smo da dovode trenere strance u zemlji u kojoj je standard ljudi katastrofa. Sada je došlo do toga da stave Ćurčića, jednog mladog trenera koji nema iskustvo za taj posao, ja ga cenim, ali trebalo je da ga postave pre početka kvalifikacionog ciklusa. Mada, pametnije bi bilo da je ostao Drulović - rekao je on 2015.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sani

    28. decembar 2017 | 15:51

    Treba dati covjeku sansu

  • mister

    28. decembar 2017 | 17:10

    Prvo da preciziramo,Zoran je iz Velikog Jovanovca,blizu Pirota.Kao decak,ucio je od mene da igra fudbal.Bio je fanatik,loptu je sanjao svake noci.U Radnickom je igrao vrlo malo,ali kad je igrao dao je sve od sebe,to mu je u krvi bilo.Mozda bi bio dobro resenje,jer bi bio radan i savestan trener,ako je to dosta kod nas srba.Ako bude procitao moj komentar,pozdravljam ga i zelim mu da ga izaberu za selektora.

  • Ja...

    28. decembar 2017 | 15:08

    Hahaha ti stvarno mislis da fudbal ima veze sa sportom(kod nas)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA