Sančez čuva Arsenal: Čileanac briljirao na dan kada je Venger izjednačio veliki rekord Ser Aleks Fergusona

Tobžije slavile u komšiluku na "Selhurst Parku"

  • 1

Francuski trener Arsen Venger doživeo je veliki dan u životu. Za ponos!

Izjednačio se sa legendarnim Ser Aleksom Fergusonom po broju utakmica u Premijer ligi (obojica na 810), a njegov Arsenal, tim koji vodi već 21 godinu, nije mu pokvario ugođaj velikog dana: Tobdžije su pobedile Kristal palas 3:2 i nastavile seriju solidnih rezultata u prvenstvu.

Istina, ne ređaju pobede u nizu, ali ni ne gube. Tako je bilo u četvrtak uveče na "Selhurst Parku" gde je glavnu reč vodio Aleksis Sančez, dvostruki strelac za goste.

Bilo je i te kako uzbudljivo u Londonu, Arsenal je imao laganih 3:1, ali je gol Tomkinsa minut pre kraja uzburkao duhove na tribinama.

Ipak, uspeo je Vengerov tim da ostane pribran i privede meč kraju u svoju korist i uđe u bodovni egal sa najvećim rivalom Totenhemom.

Aleksisu Sančezu pripadaju najveće zasluge za takav epilog.

Čileanac je sa dva gola, posle snalažljivih reakcija unutar kaznenog prostora, u roku od samo nekoliko minuta, napravio razliku koja se ispostavila kao ključna za ishod utakmice.

Pre "blickriga" fudbalera koji će na leto napustiti klub, Mustafi je pogodio za 0:1, a Tauzend je, u 49. minutu, vratio rezultatsku tavnostežu i nadu domaćim navijačima da mogu videti pad favorita.

Međutim, Sančez je preuzeo stvari u svoje ruke i nabacio Vengeru osmeh na lice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA