≫ 

Top 10 zimskih transfera: Klubovi potrošili 250 miliona evra prvog dana prelaznog roka!

Za fudbal nema krize

  • 1

Klubovima je bilo potrebno samo nešto više od 24 sata, od kada je zvanično otvoren zimski prelazni rok, da pazare igrače za oko 250 miliona evra. Za sada rekordan transfer drži Liverpul.

Božinov dobio ponudu za ugovor: Ako je prihvati, ponovo će igrati sa saigračem iz Partizana!

Hrvat kvari potencijalni Boaćijev transfer?

KUPITE GA: Mesi rekao čelnicima Barselone kog igrača želi pored sebe!

Iako je reč o transferima koji su dogovoreni ranije, ili čak prošlog leta, činjenica je da fudbal ne poznaje ekonomsku krizu. Tako su klubovi za nešto više od 24 sata koliko je otvorena zimska fudbalska pijaca, uspeli da dovedu pojačanja u vrednosti od 250 miliona evra, odnosno, desetak miliona evra trošili su po satu kako bi dodatno pojačali svoje redove.

Za sada je u renoviranje tima najviše je uložio Liverpul koji je ujedno i postavio novi rekord kada je reč o odbrambenim fudbalerima. Potpisali su Virdžila van Dajka za oko 79 miliona evra. On je tako postao najskuplji odbrambeni igrač na planeti.

Sledi ga transfer Dijega Košte iz Čelsija u Atletiko Madrid vredan oko 60 miliona evra. Košta je klub napustio zbog loših odnosa sa trenerom "plavaca" Antoniom Konteom. Sa novom godinom on je dobio i pravo nastupa za stari-novi klub Atletiko kojem je istekla zabrana registovanja igrača zbog transfera maloletnih fudbalera.

Foto: Tanjug/AP/Andres Kudacki

Bajern Minehen je iz Hofenhajma doveo Sandra Vagnera za 13 miliona, a Sevilja iz Korintiansa 20-godišnjeg Giljerma Aranu za 11 miliona evra. U top 5 najskupljih prvog dana prelaznog roka ulazi transfer Maksimiliana Romera, 18-godišnjeg Argentinca, koji je iz Veleza stigao u PSV za više od 10 miliona evra. 

Slede Valter Montoja (za 5,5 miliona evra iz Sevilje u Kruz Azul), Karlos Vela (5 miliona, iz Real Sosijedada u Los Anđeles), Ahmed Hegazi (5 miliona, iz egipatske lige u WBA) i Bendžamin Verbić (4 miliona, iz Kopenhagena u Dinamo Kijev) koji zatvara top 10. 

Među zvučnijim transferima je i prelazak Domagoja Vide iz Kijeva u Bešiktaš te nemačkog golgetera Marija Gomeza koji je iz Volfsburga prešao u Šutgart za tri miliona evra. 

Sve u svemu, stotine miliona evra su u opticaju, a ako se po jutru dan poznaje, možemo očekivati još neverovatnih transfera ove zime.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mister

    6. januar 2018 | 16:00

    Imaju oni srecu da je kod nas bozic pa Zvezda slavi,inace bi pokupovala sve te igracu za rezerve,samo da se zna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA