≫ 

Sine, postoje stvari važnije od fudbala: Životna lekcija Pepa Gvardiole! (VIDEO)

Ne postoji titula i pobeda koja može da zameni porodicu i rođenje deteta

  • 6

David Silva uz dozvolu trenera Gvardiole propustio utakmice sa Njukaslom i Kristal Palasom kako bi bio uz ženu i prerano rođenog sina. Po povratku u klub bio igrač utakmice sa Votfordom. 

>>>Irski fudbaler dobio milion evra na lutriji za Novu godinu (VIDEO)

Titule, trofeji, medalje, jurnjava za rezultatima, skupa kola, avioni, milionski transferi, klupske prodavnice, stručni timovi, milijarde uložene u sportske franšize kojima je važan samo kapital i ništa više.

Međutim,  koliko god nekome to čudno izgledalo, sport ipak nije samo biznis, a granice i te kako postoje kada se sportom bave oni koji su, pre svega - ljudi.

Nedavni primeri Pepa Gvardiole i Šarunasa Jasikivičijusa ulivaju nadu da profesionalni sport pored velikih majstora igre, trofeja i miliona nije izgubio svoju suštinu - dušu! 

Foto: Tanjug/AP

Tako je Gvardiola u utakmicama sa Njukaslom i Kristal Palasom stavio po strani klupske rekorde koje juri sa Mančester Sitijem, prvo mesto na tabeli, sve rezultate i pustio Davida Silvu da bude sa svojom porodicom i brine o prevremeno rođenom sinu. Silva mu je to vratio odličnom partijom i titulom igrača utakmice protiv Votforda 3-1, što je Gvardiola kratko prokomentarisao:

- Jako smo srećni što je David ponovo sa nama. On je slobodan da dođe i ode kada god poželi. On je sa nama jer uživa u klubu, a odlazi jer je porodica najvažnija stvar na svetu. Nije mi bitno hoćemo li ili ne da osvajamo ili gubimo bodove. Nikada ga neću pritiskati, on je slobodan. 

Sličnu situaciju videli smo krajem maja prošle godine u Litvaniji. Brazilski košarkaš propustio je sve utakmice doigravanja jer mu se žena porađala. To se nije dopalo novinaru koji je insistirao da trener Žalgirisa, legendarni Šarunas Jasikivičijus objasni zašto je to tako. 

Novinar je upitao trenera Žalgirisa šta misli o tome što je Augusto Lima napustio tim u sred polufinalne serije zbog rođenja deteta.

Ja sam ga pustioImaš li dece? Dečko, kad ih budeš imao, razumećeš. Jer to je vrhunac u životu jednog čoveka. Vau, to je stvarno dobro pitanje. Da li misliš da je košarka najvažnija stvar u životu?

- Kada budeš video svoje dete prvi put u životu, shvatićeš šta je najvažnija stvar na svetu. Onda dođi da proćaskamo. Ništa nije tako veličanstveno kao rođenje deteta. Veruj mi. Ni titule, ni bilo šta drugo. Augusto Lima je sada u emotivnom raju. Mnogo sam srećan zbog njega – u stilu prave legende zaključio je Šarunas Jasikevičijus.

Ovakve životne lekcije trenera koji su kao igrači osvojili skoro sve, pokazuju da ima nade i za sport i sve nas jer, ipak, nedeljno uživanje u Premijer ligi, veče bez košarke, ne bi bilo isto bez porodice.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    3. januar 2018 | 17:27

    Sve rečeno.Pametnom dosta.

  • branko

    3. januar 2018 | 17:22

    sjajne izjave trenera, Gvardiola sa ovakvim potezom i stavom, definitivno je car!!! sport je odavno postao surovi biznis, nazalost

  • Neca

    3. januar 2018 | 18:41

    Veliki Pep, ovakvi ljudi u surovoj stvarnosti danas su prava stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA