≫ 

Bio je specijalista za struganje šerpi, šef kuhinje ga je molio da ostavi fudbal, danas je on najskuplji defanzivac na svetu

Neispričana priča Virdžila van Dajka

  • 6

Novo pojačanje Liverpula, defanzivac Virdžil van Dajk prešao je put od perača sudova do najskupljeg odbrambenog igrača ikada.

>>>Sine, postoje stvari važnije od fudbala: Životna lekcija Pepa Gvardiole! (VIDEO)

Za njega kažu da je skuplji od kompletnih odbrana najjačih evropskih klubova. Plaćen je Sautemptonu oko 80 miliona evra, a godišnje će zarađivati 10 miliona. Cifre od kojih se vrti u glavi.

Ipak, ovog holandskog štopera život nije oduvek mazio, pa je tako Van Dajk i bukvalno morao da pređe trnovit put da bi stigao do zvezda.

Sve je počelo pre desetak godina, kada je ovaj, tada šesnaestogodišnjak prao sudove u svom rodnom gradu Bredi sa ciljem da zaradi tek koji evro.

Prao je sudove i sanjao prepune fudbalske stadione, aplauze, trofeje, golove...

Foto: AP/Tanjug

Foto: Instagram.com/ virgilvandijk

Bio je pomoćnik u kuhinji, i kako Miror navodi, bio je odličan u tome pa su ga nadređeni molili da se okane fudbala i prepusti karijeri perača sudova, jer, jednom će možda postati čak i kuvar.

Na sreću, Van Dajk ih nije poslušao. Uspeo je u životu. Zanimljivo je da su novinari pronašli i obavestili vlasnika restorana Žaka Lipsa o neverovatnom transferu njegovog bivšeg radnika, a ovaj je ostao bez teksta:

- 75 miliona funti? Moraću da to ponovim. Se-dam-de-set-pet-mi-li-o-na-fun-ti! Apsolutno ludačka cifra! - rekao je u dahu i dodao:

- Bio je dobar radnik. Strugao je šerpe vešto. Dolazio je onim danima kada je bila najveća gužva da pomogne. I uvek je želeo da postane fudbaler, zato je i otišao u komšijski klub Viljem II.

Posle treninga ga je stalno čekao otac, a gazda Žak ga je uvek ispraćao rečima:

- Okani se fudbala i operi koji sud više. Šalio sam se, odličan je momak. Njegovo ime i broj telefona su u našem beležniku. Pokušao sam da ga pozovem, naravno ne da se vrati i pere sudove. Jako smo srećni zbog njega. 

Da podsetimo, Van Dajk je karijeru započeo u Bredi odakle je prešao u Vilhelm II. Igrao je još za groningen, Seltik i Sautempton odakle je došao u Liverpul i postao najskuplji odbrambeni igrač sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deni

    3. januar 2018 | 22:59

    U zemljama zapadne evrope,skandinavije verovatnoca da ti se ispuni decaski san *(da postanes fudbaler ako si stvarno talenat i rodjen za to)je jako velika jer se tamo ceni talenat pre svega,kod nas kod nas je potrebna veza talenat i sreca,zbog toga smo tu gde jesmo,da se kod nas gleda samo talenat puno bi nasih decaka igralo u najboljim evropskim klubovima ane ovako oni koji su kod nas imali vezu srecu i malo talenta ,danas greju klupe po holandiji ,englesko,nemackoj itd itd itd.

  • nn

    3. januar 2018 | 19:59

    Lep decko.

  • Dragan

    4. januar 2018 | 07:00

    Nije roman nego Srpska istina,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA