≫ 

Italijani u čudu: Komentatori državne televizije iz protesta zaćutali tokom prenosa meča Juventus - Torino

Razlog je revolt zbog "loše politike" ove TV kuće i odluke da ne prenosi utakmice sa Mondijala

  • 1

Italijanska nacionalna televizija (RAI) neće ove godine, prvi put u istoriji, prenositi Svetsko prvenstvo u fudbalu, već je prava prosledila privatnim stanicama Skaj i Medijaset. To znači da će Italijani, čija reprezentacija posle više decenija neće igrati na Mundijalu, morati da plaćaju da bi gledali mečeve iz Rusije. 

To je bio razlog revolta novinara nacionalne televizije koji su pronašli način da ukažu na problem i solidarišu se sa narodom čije je pravo, kako tvrde, da najveće sportske događaje, kao i do sada, gledaju besplatno.

>>> Ponoćni otkaz za Mihu: Torino pokazao izlazna vrata pobesnelom Siniši!

Kako bi ukazali na lošu politiku svoje kuće, iskoristili su meč Juventus-Torino da ukažu na ovaj problem tako što su komentatori utakmice u prenosu zaćutali na nekoliko minuta. Naravno, njihov gest nije prošao neprimećeno, gledaoci su se odmah uzbunili, a ubrzo su i dobili objašnjenje.

- Izvinjavamo se na neprijatnosti koju smo izazvali - piše na početku u saopštenju zaposlenih na RAI televziji.

- Ali, ovo što smo uradili je bilo neophodno jer su u pitanju vaša prava, prava građana da sve najvažnije sportske događaje gledate besplatno. RAI ove godine neće prenositi Svetsko prvenstvo prvi put od kada postoji, i formula je čak ugrožena, a sve u korist bogaćenja privatnih TV kuća. Bord RAI televizije je doneo odluke u suprotnosti sa dosadašnjom politikom, trošeći novac na skupe saradnje i kupujući sadržaj stranih kuća. Mi želimo da RAI kao nacionalni emiter prezentuje više sporta i više kvalitetnog sadržaja. Smatramo da je neprihvatljivo da je sport sada postao privilegija za one koji ne mogu da priušte da ga plate da gledaju. Želimo sport za sve i za svakoga - kaže se u proglasu zaposlenih u nacionalnoj televiziji.

Ubrzo se oglasio i bord RAI televizije koji tvrdi da je već uložio 200 miliona evra usportski sadržaj i da bi prenošenje utakmica sa Svetskog prvenstva nije u interesu građana kada Italija ne učestvuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA