≫ 

Partizan ipak igra pred navijačima protiv Plzenja!

Crno-beli su mogli da dobiju i gore vesti iz Niona

Iako je prvobitna informacija glasila da će igrati dva meča bez publike, fudbalski klub Partizan je kažnjen samo sa 30.000 evra.

S razlogom se  da će Partizan drugi put u sezoni biti sankcionisan zatvaranjem tribina, nakon što je to bio slučaj protiv Videotona i kijevskog Dinama, kao i zbog toga što je Crvena zvezda u istom danu kažnjena sa mečom bez publike protiv CSKA, UEFA je poslala novčanu kaznu u Humsku.

>>> UEFA rigorozno kaznila Zvezdu zbog Ratka Mladića, crveno-beli bez navijača čekaju CSKA! (VIDEO)

Crno-beli su se teretili za rasitičke parole sa tribina, neprikladnog ponašanja pristalica, prisustva neakreditovanih predstavnika pored terena i, kao što su uradili navijači Zvezde, isticanja banera podrške nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope Partizan - Viktorija igra se 15. februara na stadionu u Humskoj.

Foto: Vladimir Milovanović

Na sajtu UEFA, u kategoriji "disciplinary", mogu se naći stavke koje se stavljaju na teret klubu iz Humske, a koje podležu disciplinskim merama.

- Upad na teren (ovde je u pitanju utrčavanje dodavača lopti)

- Pirotehnika

- Rasističke parole (ovo je naročito sporna tačka, jer UEFA pod pojmom rasizam podvodi i povike "Srbija, Srbija" i "Živela Srbija" koji su se mogli čuti sa tribina)

- Neprikladno ponašanje navijača (ovde se misli na parolu "Neka je tvojoj majci hvala" koju su Grobari istakli u čast dan ranije osuđenog srpskog Generala Ratka Mladića)

- Prisustvo neautorizovanih predstavnika medija na terenu

Podsetimo, Zvezda je takođe kažnjena jednom utakmicom bez publike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradusa

    5. januar 2018 | 15:55

    Probleme na utakmicama ne izazivaju navijači nego huligani povezani sa političarima, policijom i naravno upravama klubova. Ne mislim samo na "NAVIJAČE" Partizana nego i Zvijezde.

  • ROLA

    5. januar 2018 | 16:15

    Neznam zašto su iznenađeni kada i Partizan i Zvezda plaćaju huligane da prave kao neki ambijent sa nekom koreografijom a sami znaju da su to pijani i nadrogirani sve jesu ali navijači nisu koji prave te gluposti misleći da su oni jedini pametni. Na utakmice neide mo baš zbog njih jer ne mogu da dozvolim da me neko ko je nadrogiran da navijam zajedno sa njim.Dogodilo mi se da te za mene budale meni komanduju ili navijaj ili odlazi.Voleo bi da se jednom stane na put tim retardirane koji samo štete klubu i sportu u opšte.

  • Što na um ...🤔

    5. januar 2018 | 15:40

    Što smo igrali, igrali smo ... klubovi da se zahvale "navijačima" jer ko zna kada ćemo opet dočekati proleće . Bruka !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA