Ovako je Partizan ubedio UEFA da ga ne kazni: Posle ovoga i Zvezda ima čemu da se nada (VIDEO)

Potpredsednik crno belih odluku UEFA ističe kao pobedu svih u klubu

  • 2

Strahovali su Crvena Zvezda i Partizan od sankcija koje će biti izrečene, ali posle odluka evropske "kuće" fudbala mnogo zadovoljniji su crno beli. Iako je prvobitna informacija glasila da će igrati dva meča bez publike, Partizan je kažnjen samo sa 30.000 evra.

Takvoj odluci doprinela je i reakcija pravnog tima crno belih na čelu sa Vladimirom Vuletićem koji su učinili mnogo kako bi "odbranili" Partizan od rigoroznnijih kazni. Rasistički povici su samo jedna od stavki prilikom izricanja sankcija, a Vuletić objašnjava da povici kojima se veliča Srbija ne mogu biti deo optužnog akta.

- Mi smo se suočili sa optužbama da su povici "Živela kraljevima Srbija", povici našoj državi, isticanje cveta Natalijine ramonde kao cveta pobednika u Velikom ratu 1918. godine, pokliči koji predstavljaju rasizam. To su stvari koji ni na koji način nisu mogle da budu u celini i svakako deo jednog optužnog akta i mi smo insistirali na tome da se takve stvari ne mogu podvoditi pod optužni predlog - rekao je Vuletić.

>>>Partizan ponudio pomoć Zvezdi: Naš pravni tim je dva puta pobedio UEFA, a svi su ga potcenjivali!

>>>Oglasio se i Željko Pantić posle kazne za Zvezdu i Partizan: Citirao je stihove uz koje su se Delije smejale! (FOTO)

Crno beli su se teretili za rasitičke parole sa tribina, neprikladnog ponašanja pristalica, prisustva neakreditovanih predstavnika pored terena i, kao što su uradili navijači Zvezde, isticanja banera podrške nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Foto: Vladimir Milovanović

- S druge strane, suočili smo se sa izuzetno dramatičnim optužbama da je jedna pesma, čiji su stihovi "Nek je tvojoj majci hvala" protumačeni kao poruka generalu Ratku Mladiću, insistiranje na podršci osuđenom prvestepenom presudom našem generalu i u tom pogledu pokušali smo da objasnimo da lične impresije, lične frustracije delegata koji dolazi iz Češke, baš kao i klub sa kojim tek treba da igramo u narednoj fazi takmičenja, ne mogu biti osnov po kom će se na bilo koji način doći u poziciju da mi budemo osuđeni po bilom kom osnovu u ovom slučaju.

Partizanov pravni tim je već uspevao da pobedonosno izađe u pravnim situacijama protiv UEFA, pa su ovog puta ponudili pomoć i "večitom" rivalu. Vuletić ističe da je ovakav epilog velika pobeda svih u klubu.

- Ono što moram još jednom da podvučem i istaknem jeste okolnost da je deo javnosti pokušavao da minimizira i da potceni napore našeg pravnog tima pitajući se kako je moguće da je Partizan i do sada bivao kažnjen pored pravnog tima koji ga zastupa. To bi bilo isto pitanje kao da je svojevremeno postavljeno pitanje u slučaju Gavrila Principa, kako je moguće da je osuđen zbog ubistva Franca Ferdinanda kada ga je zastupao čuveni advokat Rudolf Cisler. I u tom pogledu ja još jednom želim da pomenem da je ovo pobeda svih nas, ali istovremeno i obaveza svih nas, od navijača do predsednika kluba, da naš klub u narednom periodu pokušamo da vodimo na najbolji mogući način i da se pojavimo trijumfalno u narednom periodu i u narednoj utakmici. To bi bio na neki način najveći doprinos i najveća nagrada onome što smo ostvarili - izjavio je Vladimir Vuletić.

Pošto je Partizanu ublažena kazna za ''rasizam'', zbog isticanja transparenta ''Nek je tvojoj majci hvala'' i cveta Natalijine ramonde, i Zvezda ima čemu da se nada ukoliko na ovakav način, poput kluba iz Humske objasni da parola nema veze sa Ratkom Mladićem.

Samo treba objasniti transparent ''Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi'' i da on nema veze sa Ratkom Mladićem, čije ime nije spomenuto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuki

    5. januar 2018 | 21:01

    A sta je sa Dinamom iz Kijeva za bakljadu,topovske udare,rasisticke povike,prebijanje Partizanovog rukovodstva? Sto im FIFA i UEFA lepo ne daju u ruke bombe i puske pa da nas tamane sa tribina...

  • sik

    5. januar 2018 | 21:03

    Mnogo pametan tip. Sledeći transparent neka bude ''HVALA TATI ŠTO TE NAPRAVI''

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA