≫ 

Van Dajk je novi heroj Liverpula: Najskuplji štoper u istoriji fudbala imao debi iz snova (VIDEO)

Crveni slavili u Mersisajd derbiju i plasirali se u 4. kolo FA kupa

  • 2
Foto: Tanjug/AP

Virdžil van Dajk je novi heroj Liverula! Najskuplji odbrambeni igrač u istoriji fudbala imao je debi snova na Enfildu, gde su Crveni pobedili gradskog rivala Everton sa 2:1 i prošli u 1/16 finala FA Kupa!

Van Dajk je započeo meč od stara na poziciji štopera uz Džoela Matipa i deluje da bi ovaj štoperski tandem mogao da bude neprelazni bedem ispred gola Liverpula.

>>> Bio je specijalista za struganje šerpi, šef kuhinje ga je molio da ostavi fudbal, danas je on najskuplji defanzivac na svetu

>>> Dolazak najskupljeg štopera sveta je tek početak stvaranja moćnog Liverpula: Klop želi još tri paklena pojačanja, među njima je i Srbin!

Crveni su golom Milnera sa bele tačke došli do prednosti, ali se Everton nije predavao i u 67. minutu je preko Sigurdsona došao do izjednačenja, kada su dobro odigrali kontru nakon prekida gde je većina odbrane Liverpula krenula u napad.

Foto: Tanjug/AP

Delovalo je da bi meč mogao da se završi remijem i da će se odigrati nova utakmica, ali na Gudisonu, ali tako nije mislio i Virdžil van Dajk, koji je pre nekoliko dana došao u Liverpul za rekordnih 85 miliona evra.

Sjajno je skočio posle dobrog centaršuta Okslejd-Čemberlena iz kornera, iskoristio je loše istrčavanje golmana Evertona i nadvisio je čuvara, te zakucao loptu u praznu mrežu za totalno ludilo na Endildu.

U drugom meču Mančester junajted je sa dva gola slavio protiv Derbija. Oba su postignuta u samoj završnici. Džesi Lingard je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora, a zatim je u 90. minutu Lukaku posle dobre kontre postigao gol za 2:0.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    6. januar 2018 | 09:08

    On im je i trebao i kad bi zadrzali Kutinja,sastav za respekt

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA