≫ 

SPEKTAKL! Osam golova u seviljskom derbiju, prvi u 22. sekundi, Monteli zvoni u ušima od "petarde" Betisa (VIDEO)

Esencija fudbala stiže iz Andaluzije

  • 0

Ko nije gledao seviljski derbi u subotu uveče ne zna šta je propustio.

Neverovatnu predstavu priredili su nam fudbaleri Sevilje i Betisa, "ljuti rivali" igrali su, košarkaškim žargonom rečeno "run and gun" utakmicu završenu pobedom gostiju 5:3!

Spektakl!

Već u 22. sekundi viđen je prvi gol, dali su ga gosti preko Fabijana Ruiza, ali i tada je retko ko na krcatom "Sančez Pishuanu" u ambijentu za pamćenje mogao i da pretpostavi šta sledi u nastavku: potpuno "ludilo" od meča.

Napala je Sevilja potom, najbolji strelac tima Ben Jeder je pogodio za 1:1, međutim Betis je već u 21. ponovo imao prednost koju je doneo Fedal, da bi Simon Kjaer, pet minuta pre kraja poluvremena, drugim golom za domaći sastav zaokružio mega uzbudljivih prvih 45 minuta.

U nastavku, seviljski rivali "reprizirali" su ono što su radii u prvom delu: fudbal bez ustezanja, bez previše taktiziranja, napadački, pa kud puklo. U takvim okolnostima, bolje su reagovali gosti, koji su u roku od samo dva minuta, preko Durmisija i Leona, došli do ubedljivih 4:2.

Novu neizvesnost doneo je Lengle, on u 67. minutu, i bila je to najava drame koja se spremala.

Sevilja je imala dobre šanse, Kjaer je pogodio prečku, gosti su se branili - i odbranili, a onda, u poslednjim minutima nadoknade, zadali novi bolan udarac rivalu: u kontri, Kristijan Teljo je iskoristio situaciju "jedan na jedan" sa golmanom Sevije i rešio dileme oko pobednika.

Na "Pishuanu" muk, slavi zeleno-beli deo prelepe Sevilje.

Foto: Profimedia/AFP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA