≫ 

Neobična priča o Kutinjovom životu: Sanjao je da igra za Real, otac mu je zakleti mrzitelj Barse, a u mladosti kao da je živeo Mesijev život (FOTO)

Brazilac je danas predstavljen kao najskuplje pojačanje Barselone, a ovo je priča o njemu

  • 2

Filipe Kutinjo - čovek od 160 miliona evra! Ujedno i čovek koji je ostvario snove koje je sanjao kao mladić, ali ne i one dečačke...

Na promociji je delimično bio iskren. Izjava da je ''srećan što će živeti u Barsleoni'' poklapa se sa onom iz 2012. kada je igrao u Espanjolu na pozajmici, ali ona iz 2008. jasno govori da je Brazilac oduvek maštao da igra u Realu.

Te pomenute godine on i Nejmar, inače njegov blizak prijatelj, su još kao klinci dali jedan intervju u kom su priznali da je Real njihov tim iz snova.

Kutinjo je čak bio blizu toga da završi na Santjago Bernabeu. Ipak, tadašnja uprava je dovela jednog od najvećih promašaja ''kraljevskog kluba.''

Kuriozitet je i to da je malo falilo da njih dvojica budu saigrači u Barseloni, jer je Nejmar konstantno navaljivao na Kutinja da se ovaj preseli u Barselonu. Možda bi Kutinjo i pristao, ali njegov otac Ze Karlos to nije dozvoljavao.

Upravo je manje poznat detalj iz Kutinjovog života. Naime, Ze Karlos je bio (i sada je) veliki anti-Barselonista. A očeva reč se slušala u Kutinjovoj kući. Pre svega, jer se cela porodica žrtvovala zarad njegovog uspeha.

Kutinjov otac je u celoj priči odigrao ključnu ulogu kada je prihvatio savet jedne bake koja je njegovog klinca vodila na utakmice. To je bila baka jednog Kutinjovog prijatelja, a to rano detinjstvo novog igrača Barse umnogome podseća na ono koje je imao Leo Mesi.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Kao i Mesi, tako je i Kutinjo imao dvojicu braće koji su bili stariji od njega. Najpre je išao na terene da bi njih gledao, a onda je sa šest godina i sam počeo da igra.

Priča koja prati i Mesijevo detinjstvo. Prvo na tribine zbog braće, zatim i teren sa šest godina. A sve zahvaljujući baki. Samo, za razliku od Kutinja, Mesija je na teren vodila njegova baka koja je još tada verovala da će njen unuk postati najbolji.

Zato Argentinac svaki gol i proslavlja rukama podignutim visoko ka nebu. Svaki gol je za pokojnu baku...

Foto: Tanjug/AP

Elem, da se vratimo na Kutinja! Brazilac je najpre počeo da igra u četvrti pod nazivom Roha koja se nalazila u blizini velike Marakane.

Kao klinac, Kutinjo je bio veoma stidljiv. To je i sam svojevremeno priznao kada je govorio o pozivu koje je dobio iz Vasko da Game. Poziv na probu.

- Plakao sam i nisam želeo da igram, jer sam bio stidljiv - rekao je Kutinjo i dodao:

- Nikoga nisam poznavao, dok su se oni svi međusobno znali. Međutim, nakon određenog vremena počeo sam da se oslobađam i uživam u fudbalu.

Porodica je shvatila da bi Kutinjo mogao da živi od fudbala onog trenutka kada je napunio 13 godina. Tada je dobio poziv nacionalne selekcije Brazila.

Foto: Guliver/ Bruno Zanardo/Getty Images

Dobre igre nisu promakle Interu koji je tri godina kasnije platio Kutinja 7.7 miliona dolara, ali ga je ostavio u Vasku da se još razvija.

Prelazak u Italiju mu, s porodične strane, nije teško pao. S njim je pošla i njegova dugogodišnja devojka Aine koja mu je u Milanu postala žena.

I tu se donekle vidi sličnost sa Mesijem. Kutinjo je sa Ainom i vezi još od 13. godine, a upravo je Argentinac poznat kao neko ko je sa sadašnjom suprugom praktično od detinjstva.

- Sve što sam prošao u Italiji pomoglo mi je da očvrsnem. Nije išlo sve po planu. Imao sam i neke povrede, limitirane utakmice...Definitivno najteži period moje karijere. Pogotovo što mi je Milano bio prvi grad posle odlaska od kuće - rekao je Kutinjo.

U Liverpulu je doživeo renesansu. Postao je jedan od najboljih igrača Evrope i miljenik navijača Redsa. Čak su mu spevali i pesmu, a to je definitivno retkost među njima.

Mediji u Engleskoj su najpre mislili da je Kutinjo ''noćna ptica'' kao i većina Brazilaca, ali ih je ofanzivni vezista brzo razuverio.

- Ne pijem alkohol i biram porodicu ispred provoda. Verujem u Isusa i veoma sam religiozan - rekao je Kutinjo svojevremeno tokom jednog intervjua.

Nije krio ni svoju ljubav prema futsalu. Svojevremeno je bio i majstor na ''petoparcu'' s tim da je morao da ga se odrekne sa ulaskom u ''ozbiljnije'' fudbalske vode.

I evo, 20 godina posle tih njegovih prvih pravih fudbalskih koraka, Kutinjo je početnu sramežljivost i suze zamenio osmehom.

Manje iskrenim nego te 2008. godine kada je pričao o Realu, ali dovoljno velikim da javnost shvati koliko je Kutinjo još letos želeo da pređe u Barselonu.

Za kraj - potpisao je ugovor do 2023. godine, ali će se na terenu naći tek za nekih 20-ak dana. Razlog je blaža povreda koju Brazilac vuče.

To znači da će propustiti meč u Kupu protiv Selte, kao i one u prvenstvu protiv Sosijedada i Betisa. Debi se očekuje protiv Alavesa.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA