≫ 

Žene u Saudijskoj Arabiji konačno gledaju fudbal uživo: Videle su i Mažića!

Najbolji srpski arbitar sa saradnicima sudio drugi meč u istoriji ove muslimanske zemlje kojem su prisustvovale pripadnice slabijeg pola

  • 2

Srpska sudijska trojka u sastavu Milorad Mažić, Dalibor Đurđević i Milovan Ristić svedočila je, u ulozi aktera, istorijskoj utakmici koja se odigrala u prestonici Saudijske Arabije Rijadu između dva najjača kluba u toj zemlji Al-Hilala i Al-Itihada.

Rezultat je bio drugom planu (završeno 1:1), a u fokusu tribine na kojima su, drugi put od skidanja zabrane da prisustvuju fudbalskim utakmicama - bile žene!

Vlasti ove muslimanske zemlje su krajem oktobra prošle godine donele istorijsku odluku da pripadnicama lepšeg pola bude dozvoljeno da gledaju fudbalske mečeve sa lica mesta, samo mesec dana pošto im je dozvoljeno, takođe prvi put, da mogu da voze kola, što je, kao što znamo, do sada bila samo privilegija muškaraca.

Deo fudbalske svetkovine bila je i srpska sudijska trojka na čelu sa Mažićem koji je odlično obavio posao sa saradnicima i upotpunio ovaj po svemu istorijski dan za Saudijsku Arabiju i tamošnji fudbal.

Odziv žena je bio veliki, na tribinama je bio veliki broj onih u navijačkom raspoloženju, sa zastavama, ofarbanih lica u bojama kluba, i drugim obeležjima.

Većina devojaka i žena na stadion su došle u grupama, a važno je reći da je ovo bio drugi meč kome su mogle da prisustvuju, posle onog odigranog u petak između Al-Ahlija i Al-Batina.

- Prilično sam iznenađen onim što sam video. Pretpostavljao sam da će porodično doći, što se i desilo, ali nisam očekivala da ću videti da bude više žena u grupama na tribinama, nego familija - rekla je jedna ushićena navijačica Al-Itihada.

Lajla, druga navijačica je takođe "ostala bez teksta".

- Ovo je najradosniji dan za nas, večeras sve stojimo jedna uz drugu, timovi nisu ovde u centru pažnje, već naš dolazak ovde. I navijaćemo dok nas grla budu služila.

Važan dan za ovu zemlju upotpunio je dolazak princeze Rime koja je otpozdravila navijačima u danu kada je okrenuta nova stranica za život žena u ne baš prijatnom okruženju.

Foto: Profimedia/AFP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA