UEFA udara novu kontru klubovima: Zaradiš 200, smeš da potrošiš 300

Borba za finansijski fer plej se nastavlja

  • 0
Uefa, evri Foto: Pixabay

Evropska kuća fudbala UEFA nastavlja borbu za finansijki fer plej uvođenjem novih pravila za registraciju i kupovinu igrača.

>>>GOTOVO! Nije potrošen ni jedan jedini evro, a imamo najveću transfer bombu prelaznog roka!

Činjenica je da klubovi troše sve više novca kako bi u svoje timove privukli najatraktivnije igrače sveta. Magična crta od 100 miliona evra je davno probijena transferima Bejla, Pogbe, Dembelea pa tako sada cifre od 120 miliona evra za Kutinja, i 222 miliona evra, koliko je plaćen Nejmar, ne predstavljaju ništa novo u svetu fudbala.

Baš zato, kako prenosi francuski Le Parisien, UEFA želi da koliko - toliko ublaži i ograniči enormno velike transfere uvođenjem nove "Fer-plej 2.0" reforme.

Prema njihovim tvrdnjama, nove regulative stupile bi na snagu sledeće sezone i podrazumevaju da jedan tim može da potroši "samo" 100 miliona više od ukupnih prihoda u toku sezone.

Tako bi, primera radi, PSŽ mogao da potroši 420 miliona evra samo ako prihoduje 320 od prodaje igrača tokom jedne sezone.

Ovim potezom UEFA želi da spreči bogate investitore da potroše mnogo novca, što prethodne regulative nisu bile u stanju da urade.

Takođe, pominje se i uvođenje registracije za samo 25 igrača kako klubovi poput Čelsija i Mančester Sitija ne bi imali 60 fudbalera pod ugovorom.

O ovome će se glasati 24. maja na sastanku UEFA -e, a ako se nove mere odobre, klubovi će morati da potraže neke nove rupe u zakonu kako bi nastavili da pomeraju granice "normalnog" u svojim transferima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA