Liverpul našao zamenu za Kutinja od 100 miliona evra! (VIDEO)

"Crveni" zagrizli za igrača koga već dugo želi i Arsenal

  • 1

Barselona je bila istrajna u svojoj nameri i posle mnogo priče, obrta, cenkanja, uspela da obezbedi potpis igrača koga je toliko želela. Odlazak Filipe Kutinja na Kamp Nou otvorio je neka druga pitanja, a najvažnije je svakako pitanje njegove zamene na Enfildu.

Obeštećenje koje su Katalonci isplatili daje mogućnost brzog delovanja i dovođenja dostojne zamene za maestralnog Brazilca. U Liverpulu su prepoznali i kao takvog označili fudbalera Monaka Tomasa Lemara.

Foto: Guliver/Michael Steele/Getty Images

Nije tajna da je francuski reprezentativac prošlog leta bio na meti Arsenala, ali do dogovora nije došlo pa je Lemar ostao u Kneževini odakle će se, sve je izvesnije, preseliti na Ostrvo.

Transferom Mkhitarijan u Arsenal, Liverpul se našao u prednosti za dovođenje Francuza koji je, kako pišu britanski mediji, dogovorio lične uslove sa bivšim evropskim šampionom.

Međutim, ni "tobdžije" ne nameravaju da odustanu što bi moglo da dovede do "rata" velikih premijerligaških rivala.

Lemar se od prošle sezone kada je zapaženim igrama učestvovao u osvajanju šampionske titule sa Monakom povezuje sa raznim evropskim velikanima čije su oči i dalje uprte u 22.godišnjeg ofanzivnog vezistu.

Ono što može da predstavlja problem je cena. Naime, Monako ne želi da pusti Lemara za manje od 100 miliona što nije cifra koju su u Liverpulu želeli da čuju, iako su Kutinja unovčili za 142 miliona funti.

Uprkos informacijama o Lemaru, on nije jedini fudbaler koji se pominje kao Liverpulovo pojačanje. Kao potencijalna zamena za Kutinja navodi se i Luan, igrač Gremija.

Za razliku od Lemarove, Luanova otkupna klauzula iznosi 15,7 miliona što ga čini primamljivim svim zainteresovanim stranama.

Foto: Guliver/Lucas Uebel/Getty Images

Luan je nedavno dobio lepo priznanje kada je proglašen za najboljeg igrača Južne Amerike, budući da je osam puta bio strelac na Gremijevom putu ka osvajanju Kopa Libertadores.

Kreativnost na sredini, osećaj za gol, ali i dodavanje, čine ga, po mišljenju mnogih, idealnim naslednikom sunarodnika, koji bi se sjajno uklopio u četu Jirgena Klopa.

Lemar ili Luan, u januaru ili junu, moraćemo da budemo strpljivi da bi saznali.

VIDEO: Pogledajte kako je izgledao idealan tim UEFA za 2017. godinu

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA