Lids izazvao bes navijača zbog novog grba: Menjali su ga 10 puta kroz istoriju, ali je ovaj 11. definitino promašaj (FOTO)

Pristalice kluba iz Jorkšira pokrenuli inicijativu da se novi grb ne nađe na dresovima

  • 0

U svojoj 99 godina dugoj istoriji Lids junajted je 10 puta menjao grb, ali je 11. put izazvao pravo pometnju među navijačima kluba iz zapadnog Jorkšira. Izrada novog grba je trajala šest meseci i u tom periodu je konsultovano 10.000 ljudi, pa su iz Lidsa odlučili da obelodane rezultat tog rada. Međutim, bolje da nisu.

Momentalno je nastala tolika "frka" da je 50.000 navijača potpisalo peticiju da se novi grb ne koristi. Na ažuriranom logotipu umesto inicijala sada se našlo puno ime kluba, ali i još jedna bitna promena. Muški torzo sa pesnicom na srcu kao pozdrav i privrženost klubu.

U klubu nisu bili naročito srećni zbog reakcije navijača, ali su svesni koliko su pristalice važne za Lids.

- Izražena mišljenja naših navijača govore o strasti koju naši navijači imaju za klub. Dok aktualni bord direktora vodi Lids junajted navijači će uvek biti u srcu svega što radimo - navodi se u saopštenju kluba.

Ideja o novom vizualnom identitetu potekla je iz činjenice da Lids naredne godine proslavlja 100 godina postojanja kluba zbog čega je i pokrenuta akcija novog dizajna. Ipak, usled nezadovoljstva velikog broja navijača, klub će morati da preispita odluku.

- Sproveli smo detaljno istraživanje u želji za promenom kluba kako bi simbolizovali novu eru za klub. Ipak, cenimo potrebu da novim konsultacijama sa navijačima i posvećeni smo radu da sa njima kreiramo identitet kojim svi možemo da se ponosimo - rekao je izvršni direktor Angus Kiner.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA