≫ 

Kupili ga juče, prodali ga danas! Belgijski klub transferom za udžbenike zadao svima domaći zadatak

Ipak je ovo samo biznis

  • 2

Engleski klub Votford dobio je pojačanje u liku Dodija Lukebakija (20), Kongoanca koji je stigao iz belgijskog Šarlroa čiji je član bio prethodnih šest meseci, ali sa statusom pozajmljenog igrača.

>>> Zdjelaru Partizan znači sve: U Olimpijakosu sam se svađao sa saigračima zbog derbija!

Anderleht je bio stopostotni vlasnik njegovog ugovora, ali samo do pre neki dan kada su ljudi iz Šarlroa povukli mudar potez: iskoristili su klauzulu u ugovoru po kojoj imaju pravo preče kupovine igrača, platili ga 1,5 miliona evra klubu iz Brisela, a potom su ga, samo dan kasnije, preprodali Votfordu za pet miliona.

Majstori.

Važnu ulogu u ovoj transakciji odigrao je menadžer igrača Mogi Bajat koji je imao dogovor sa Englezima, ovi sa Šarlroa, a Šarlroa sa Anderlehtom - i svi zadovoljni.

Anderlehtu je novac bio preko potreban za pojačanja, među kojima je i Srbin Aleksandar Mitrović, ali je Šarlroa ipak najviše profitirao na razlici koju je uspeo da inkasira u ekspresnom roku.

Fudbal je ipak samo biznis...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    31. januar 2018 | 19:21

    Fudbal kao sport odavno ne postoji. Sve je samo biznis.

  • SportBilly

    31. januar 2018 | 19:59

    Pa to je i dr.Čović uradio na početku ove sezone. Uzeo ga od Fmp-a i prodao ga Makabiju. Dr je hteo da Zvezda uzme novac,dok su drugi otimali i krali (drugi onaj klub),kupovali slike,pisali blanko ugovore itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA