TRANSFER NOĆ BILA NAJLUĐA ZA SRBE: Evo šta se sve dogodilo poslednjeg dana prelaznog roka! (FOTO)

Januar verovatno nikad nije bio burniji, naročito kada su srpski fudbaleri u pitanju

  • 15

Poslednji dan prelaznog roka donosi najveći stras fudbalskim funkcionerima, ništa manje agentima, sportskim novinarima i na kraju sami igračima koji često ni sami ne znaju šta ih sve može snaći u minut do 12.

Tako je bilo naročito u slučaju Lazara Markovića, koji je završio u Anderlehtu samo 20-ak minuta pre kraja prelaznog roka!

Markec je postoa novi igrač šampiona Belgije, kao pozajmljeni igrač Liverpula, iako je malo nedostajalo da završi u Svonsiju.

Njegov nekadašnji saigrač iz Partizana Aleksandar Mitrović sreću je pronašao u Fulamu, gde će takođe biti pozajmljen. Slaviša Jokanović će se pobrinuti za njegovu golgetersku seriju pred Mundijal, pošto u Njukaslu nije mogao da se izbori za pažnju Rafaela Beniteza. Fulam ga je dočekao u ćiriličnom tonu, dok je u Njukasl prešao Islam Slimani.

Inače, kad smo već kod Engleza, Arsenal će tek biti zanimljivo gledati, pošto je Pjer Emerik Obamejang prešao tu iz Borusije Dortmund za 68 miliona evra. Zameniće Aleksisa Sančeza, saigrač će biti još Mesut Ozil, koji je potpisao novi ugovor.

Ozil je potpisao poslednjeg dana na tri i po godine, dobiće 350.000 funti nedeljno, odnosno nešto više od 20 miliona evra po sezoni. Za Ozila su se raspitivali Gvangžu i PSŽ, ali su ostali praznih ruku.

Vukašin Jovanović je posle godine u Bordou otišao na pozajmicu u Eibar do kraja sezone, ali ovaj dil ne podrazumeva otkup ugovora.

 
Vamos @sdeibar ⚽️🔴6🔵A post shared by Vukasin Jovanovic (@vukasinjovanovic30) on

U Mađarskoj, Videton će imati tandem braće Šćepović, dok je Čukarički dobio pojačanje u vidu Luke Stojanovića.

Saša Zdjelar je obukao opremu Partizana i dobio broj 16, a posle promocije je imao emotivan nastup, u kom je objasnio zašto je partizanovac od glave do pete.

Što se Crvene zvezde tiče, Gelor Kanga je otišao u prašku Spartu, ali je povreda Ričmonda Boaćija presekla sve u klubu, jer se očekivao odlazak u "5 do 12", čega neće biti.

Sparta je dovela i Mihaila Ristića na lekarske preglede, pa je Srđan Plavšić dobio dobro poznatog saigrača, ovaj put na pozajmici iz Krasnodara.

Iz češkog kluba je otišao golman Dubravka, u Njukasl na pozajmicu do kraja sezone. Stigao je u Prag još Florin Nita iz Rumunije, pa će sa velikim ambicijama ovaj klub ući u prolećnu polusezonu.

Što se drugih transfera tiče, Demba Ba je neočekivano otišao u Gectepe iz Turske, kao slobodan igrač iz Šangaja.

Sandro Ramirez je iz Evertona prešao u Sevilju, kao pozajmljeni igrač, neočekivan potez povukao je Bešiktaš.

Turci su doveli kanadskog napadača Kajla Larina iz Rolanda za 1.8 miliona evra, i to na četiri i po godine.

Nemanja Matić dobio je češko društvo, pošto je 17-godišnji golman Matej Kovar došao na Old Traford iz kluba Slovačko. Nastupaće za omladince, pa će pokušati da kasnije stigne do zvezda, poput Matića koji je iz Košica krenuo po snove.

Nemci inače svoj prelazni rok zatvaraju u 18 časova, a tada je poslednji transfer napravio Verder, koji je dobeo Sebastijana Lagerkampa iz Herte za 2.5 miliona evra.

Juventus je sve iznenadio poslednjeg dana, pošto je u Torino došao Leandre Fernandes, 18-godišnji igrač PSV-a. U Italiji se nadaju da će krenuti Pogbinim putem, a visina transfera nije saopštena, dovoljno je reći da je Mino Rajola završio posao.

Sasuolo se otvorio, pa je potrošio 27.5 miliona za Kumu Babakara, Pola Lirolu i Andreu Pinamontija, koji je plaćen Interu 5.5 miliona.

Napoli se oprostio od Emanuelea Đakerinija, koji je otišao na pozajmicu u Kjevo, Juto Nagatomo je prešao u Galatasaraj, Rikardo Orsolino u Bolonju, Halil Altintop u Kajzerslautern, Ektor Moreno u Real Sosijedad, Džon Flanagan u Bolton...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DM

    1. februar 2018 | 10:03

    Odlicni ovi nasi,svi pozajmljeni ili u propalim klubovima,i mi se nadamo nekom uspehu na SP 😂😂😂

  • Popizdigoloj

    1. februar 2018 | 11:02

    Procitah negde da Sasa Ilic prelazi u Real Madrid za neverovatnih 103 miliona dobro ce ovog puta Partizan da zaradi

  • Фамилија

    1. februar 2018 | 10:40

    За колико милиона је отишао моћни Ричмонд?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA