Dosta mi je afričkih igrača, stvaraju haos: Direktor premijerligaša šokirao sve!

Sportski direktor Vest Hema suspendovan zbog izjava na račun igrača kluba

  • 8

Jedna nepromišljena izjava jako često ume da pokrene lavinu. Baš to se dogodilo u slučaju Tonija Henrija, sportskog direktora Vest Hema koji je suspendovan nakon što je izjavio da klub neće više angažovati igrače iz Afrike.

Naime, najpre su procureli mejlovi u kojima u komunikaciji i pregovorima sa menadžerima otvoreno govore da ne žele više afričkih igrača u timu jer prave haos kada nisu na terenu.

Do pomenutih mejlova je došao "Dejli mejl", a šokantnije od toga je bila potvrda Henrija o istinitosti navoda.

- Istina je. Želimo da smanjimo broj afričkih igrača u ekipi. Oni stvaraju haos i strašno se loše ponašaju ako nemaju minutažu koju misle da bi trebalo da imaju. Dosta mi ih je - rekao je Henri.

U jednom od mejlova, Henri saradniku i menadžeru igrača piše da mu tamnoputi fudbaleri nisu potrebni.

- Ne trebaju mi novi afrički igrači, taj nije ni dovoljno dobar - napisao je između ostalog Henri menadžeru igrača koji se nudio "čekićarima":

- Poslao sam Tomasa da ga gleda prošle nedelje i nije bio zadovoljan. Ako ga Palas uzme, neka im je sa srećom. Meni ih je dosta - stoji u mejlu.

Foto: Tanjug/AP

Novinare je zanimalo i da li je to nova politika kluba što je Henri potvrdio.

- Jeste. Imali smo trojicu jako problematičnih Afrikanaca u ekipi. Vidite, nema to nikakve veze sa rasizmom. Samo smatramo da oni često unose nemir u ekipu. Imali smo strašno puno problema sa Dijafra Sakoom, ali on je hvala Bogu otišao. Mi nikoga ne diskriminišemo.

- Evo nude nam se neki ruski igrači, ali ja ih ne želim jer smatram da se teško prilagođavaju engleskom stilu života, kao i Italijani. Kad imate nekoliko Afrikanaca na okupu, oni se udruže i nastaje haos. Kad ne igraju, samo traže nove ugovore. To ne znači da to ne bi bio slučaj s aengleskim igračima, ali sa ovima je mnogo češće - obrazložio je Henri.

Više nego dovoljno razloga da Vest Hem suspenduje sportskog direktora i pokrene detaljnu istragu o tome. U saopštenju "čekićara" navodi se da klub neće tolerisati bilo kakvu vrstu diskriminacije, a Henri je suspendovan do "potpune i temeljne" istrage.

Senegalski napadač Dijafra Sako napustio je Vest Hem kako bi pojačao francuski Ren, dok je Andre Aju prešao u Svonsi, pa su u klubu koji se nalazi na 12. mestu Premijerlige sa samo četiri boda više od zone istpadanja, ostala šestorica tamnoputih fudbalera.

Foto: AP/Tanjug

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko PSG ex JSO

    2. februar 2018 | 12:55

    Covek je za svaku izovorenu rec u PRAVU!Gde su oni u bilo kom poslu tu je haos!

  • Бубе гробар

    2. februar 2018 | 14:14

    Prva iskrena izjava nekog evropskog sportskog radnika.... 90% njih ovo misli, a nece ili ne zele ili ne smeju svoje misljenje javno da kazu crnci i muslimani nisu vredni novca, koji im se daje

  • branko

    2. februar 2018 | 14:24

    covek u pravu 100%, samo sto je javno rekao, po meni nikakav skandal, lepo se i ogradio od rasizma....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA