≫ 

Remi Čuke u senci povrede Bojića: Odbrana je granitna, ali realizacija mora da se popravi (FOTO)

Brđani odirali 0:0 sa češkom Karvinom

  • 0

Za razliku od prvog pripremnog testa, kada su rezultatom 1:0 savladali Mladu Boleslav, fudbaleri Čukaričkog su u drugoj prijateljskoj utakmici na Kipru odigrali 0:0 sa MFK Karvinom.

Odbrana se po ko zna koji put pokazala kao granitna, ali je evidentno da će Brđani morati da porade na realizaciji.

Beko Fofana u prvom i Nemanja Milojević u drugom poluvremenu bili su najbliži golu kod beogradskog tima. Milojević je čak pogodio stativu, ali se lopta, na veliku žalost Brđana, umesto unutra odbila spolja.

Milojević je bio projektovan da igra drugih 45 minuta, međutim ušao je na teren sredinom prvog dela umesto kapitena Petra Bojića. Bojića su Česi u razmaku od pet minuta čak tri puta oborili na zemlju i strelac pobedonosnog gola u prethodnom meču je morao van terena. U pitanju je povreda ramena.

Foto: Nikola Maksimović

S druge srane, Korvina je takođe imala tri dobre prilike. Beliće je u prvom odbranio dve, Kirovski u drugom izvukao loptu ispod prečke. Još jednom se pokazalo da Čuka ne mora da brine za golmane. Svejedno je ko je na golu, pošto obojica sve ''skidaju''.

Ono što nisu uspeli oni, tačnije Kirovski, jeste Sava Radić. Izašao je napšadač Karvine, inače člana Prve lige Češke, da izbegne ofsajd zamku, predribla golmana Čuke, ali je Radić sjajno uklizao i stigao loptu pre nego što je ona ušla u gol.

Pokušao je Nenad Lalatović u poslednjih 15 minuta utakmice da dođe do gola promenom formacije. Mlađani Šarić je ušao umesto Zorića i Čuka je zaigrala sa dva špica. Debi za Brđane je upisao i Luka Stojanović, uz korektnu partiju u drugih 45 minuta. Inače, Stojanović je danas postao otac.

Foto: Telegraf

Vredi pomenuti i očajno suđenje Kiprana koji su iz minuta u minut pokazivali da su limitirani. Turnir za seosku slavu sve što bi mogli da sude. Barem su takav utisak danas ostavili...

Dozvoljavali su grubu igru, nekoliko puta nisu svirali očigledne faulove u korist Čuke, a u finišu prvog poluvremena su toliko ''izmaltretirali'' Bogosavca da je Lalatović naredio svom levom beku da se vrati u igru i ne posluša sudiju koji ga je vraćao nazad. Epilog svega je bio zvižduk za odmor.

Utakmicu je sa tribina pratio i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, ali i legenda Olimpijakosa Predrag Đorđević.

Foto: Telegraf

Čukarički (prvo poluvreme): Belić, Stevanović, Bogosavac, Kopitović, Puškarić, Docić, Zorić, Bojić (Milojević), Milić, Ovusu, Fofana

Čukarički (drugo poluvreme): Kirovski, Radić, Bašanović, Rendulić, Đurić, Stojanović, Zorić Šarić), Milojević, Ilić, Jović, Mudrinski.

(Mario Marić - izveštač Telegrafa sa Kipra)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA