≫ 

Miči ga opet "spiči": Trunuo je u Čelsiju, u Borusiji ne zna kad je dosta (FOTO)

Belgijanac raspucan po dolasku u Dortmund, Jović i Gaćinović mogu u Ligu šampiona, Bajern lako do 14. pobede u nizu

  • 4

U Čelsiju je bio samo epizodista, ali u Dortmundu, e to je već nešto novo, u Nemačkoj je toksičan za protivničke odbrane.

Belgijanac Miči Bačuaji se preporodio od dolaska u Borusiju: druga utakmica i treći gol za dojučerašnjeg rezervistu londonskog kluba, ovoga puta za vođstvo protiv Hamburgera, koje je duplirao i potvrdio pobedu heroj Nemaca sa prethodnog svetskog prvenstva Mario Gece, za sigurnih 2:0 i napad na drugu poziciju.

Posle dva gola protiv Kelna u gostima, Bačuai je ponovo bio u pravo vreme na pravom mestu, nije mu bilo teško da ukliza na oštar prizeman centaršut Pulišića - ispružio je nogu i smestio loptu u mrežu, za vođstvo protiv HSV-a pred ponovo pretrpanim tribinama "Signal Iduna Parka".

Igrao se 49. minut, Borusija je u pravom trenutku stekla prednost, uspela da je sačuva, na kraju i da je duplira posle solo akcije iskusnog Širlea čija je asistencija, posle dva "lažnjaka", "imala oči", a Gece spakovao loptu u mrežu finim lobom.

Borusija je treća na tabeli, bod iza Lajpciga, a velikih 16 iza nedodirljivog Bajerna.

Foto: Tanjug/Ap

Goleada je viđena u Frankfurtu gde je Ajntraht pobedio 4:2.

Na terenu su se našla trojica srpskih fudbalera, Luka Jović kao starter domaćeg tima, Gaćinović kao rezervista (ušao u 82. umesto strelca jednog od golova Rebića), i Miloš Jojić na drugoj strani.

Dobru formu bivši napadač Zvezde Jović potvrdio je asistencijom za Rebića u 15. inutu, za 1:0, posle čega je usledio egal u režiji Terodea (penal), a onda novi nalet i serija Ajntrahta koji je tri gola postigao u rapsonu od 59. do 67. minuta, od čega je dva delo Volfa.

Gosti su kapitulirali, a poraz je ublažio ponove Terode u 74. minutu.

Keln je i dalje zakucan za dno tabele, a Ajntraht je na sjajnom četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona.

U poslednjoj subotnjoj utakmici nije viđeno ništa novo. Bajern Minhen upisao je još jednu pobedu, četrnaestu u nizu! Ovoga puta pao je Šalke sa 2:1.

Bavarcima je bilo potrebno svega 6. minuta da prvi put zatresu mrežu gostiju. Fantastičan udarac Milera odbranio je golman Šalkea ali je na pravom mestu bio Levandovski koji je odbijenu loptu lako smestio među stative.

Gosti su preko Di Santa izjednačil u 29. minutu ali je Miler samo 7 minuta kasnije sprečio iznenađenje i stavio tačku na utakmicu za konačnih 2:1.

Foto: Tanjug/AP

Bundesliga, 22. kolo

Petak

RB Lajpcig - Augzburg 2:0

(Upamekano 17, Keita 70)

Subota

Leverkuzen - Herta 0:2

(Lazaro 43, Kalu 58)

Dortmund - Hamburger 2:0

(Batšuaji 49, Gece 90+2)

Ajntraht - Keln 4:2

(Rebić 15, Rus 59, Falet 65, Volf 67 - Terode 57pen, 74)

Hanover - Frajburg 2:1

(Anton 24, Klaus 54 - Gulde 88)

Hofenhajm - Majnc 4:2

(Salai 27, 64, Kramarić 67, 88 - Bergren 28, 80)

Bajern - Šalke 2:1

(Levandovsi 26, Miler 36 - Di Santo 29)

Nedelja

Štutgart - Borusija Menhengladbah 15:30

Verder - Volfzburg 18:00

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA