≫ 

Liga šampiona: Nejmar i Parižani videli moć Ronalda, Liverpulovi jurišnici razneli Porto (FOTO)

Sjajan meč u Madridu uz dva gola Portugalca, Klopov tim ostavio Porto u ruševinama

  • 27

Liverpul se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, da, i pre revanša, pošto je kao buldožer divlju gradnju razbucao odbranu Porta u paramaparčad, pobedio 5:0 u prvom meču prve runde nokaut faze.

>>> Bolno ali delotvorno: Pogledajte kako je Ronaldovu bombu golman Areola zaustavio licem (VIDEO)

Bio je to duel mačke i miša na "Dragau" gde su igrači Serđa Konseisaoa bili nemoćni posmatrači Klopovih jurišnika i njihove sposobnosti da sa lakoćom kažnjavaju i najmanji procep u odbrani.

Het-trik je upisao Sadio Mane!

U Portu nije bilo dileme, ali smo zato u Madridu videli samo nagoveštaj onog što nas čeka u revanšu u Parizu: sjajan meč Reala i Pari Sen Žermena, završen trijumfom Madriđana u režiji neponovljivog Kristijana Ronalda koji je sa dva gola preokrenuo vođstvo na stranu Zidanovog tima, a Marselo u završnim minutima zadao bolan udarac "svecima" i njihovim osvajačkim pretenzijama za ovu sezonu - 3:1!

Kralj i dale čvrsto stoji na pijadestalu - čuva ga maestralni Ronaldo!

Parižani možda jesu u ovom trenutku najatraktivnija ekipa na svetu, sa najubojitijim triom na svetu, i pokazali su više od Reala osamdesetak minuta, ali su zaspali na pet minuta, a to je za ovaj nivo fudbala, pa još protiv Reala, klasično samoubistvo.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Ronaldo je najpre u 83. minutu bio favorit Fortune koja ga je postavila tačno tamo gde se lopta posle intervencije Areola odbila njemu na koleno, a odatle pravo u mrežu - za 2:1, za preokret i 116. gol izvanrednog Portugalca u elitnom takmičenju.

Tri minuta kasnije desilo se nešto što niko živ nije očekivao samo nekoliko minuta ranije, jer je PSŽ do tada vukao sve konce na terenu.

Osokoljeni Marselo ubacio se pred gol Parižana, dobio je pravu loptu i onda pokazao svu svoju brazilsku veštinu baratanja loptom: savršeno je zahvatio i poslao je u "malu mrežu", za Realovih 3:1 koja su delovala kao fantazija nedugo pre toga.

Do drugog gola Ronalda, Nejmar i družina diktirali su igru, stvarali šanse, imali niz dobrih situacija pred golom Navasa, ali ne i realizaciju koja je iszostala često i zbog sebičnosti glavnih zvezda "svetaca".

No, Rabiou je uspelo ono što nije Nejmaru, Kavaniju i Mbapeu: sigurna realizacija posle kontre u 33. minutu kao posledica produktivne kontre i efektne završnice akcije na centaršut Mbapea.

Ipak, Ronaldov penal, koji je iskusno iznudio Kros, nagovestio je buru u drugom poluvremenu i Realov beg od ponora do površine i pobede koja možda znači i prolaz u četvrtfinale preko jednog od najvećeg izazivača.

Foto: Tanjug/AP

A u Portugaliji...

... Moćni Liverpul je imao jači trening protiv Porta čiju je mrežu nemilosrdno napunio preko Manea tri puta, Salaha i Firmina.

Izdržali su igrači domaćeg tima dvadesetak minuta pod opsadom Redsa, a onda je Mane postigao gol koji je bio samo početak propasti Portugalaca pred svojim navijačima.

Za najlepši momenat meča pobrinuo se Salah pravom bravurom pred očima golmana Porta kome je žongliranjem, malo nogom, malo glavom, dislocirao kičmeni stub, a onda ga rutinirano savladao, nedugo pošto je Mane "načeo" Portugalce.

Juriti rezultat protiv ovakvog Liverpula obično znači da će vam se desiti nešto mnogo loše, a to su na svojoj koži najbolje osetili igrači Porta.

Krenuli su rizičnije, a onda je usledila nova kanonada: ponovo Mane, pa Firmino i na kraju opet Mane za slom Portugalaca i jedno od najlepših evropskih večeri slavnog engleskog kluba.

REZULTATI

Real Madrid - Pari Sen Žermen 3:1

(Ronaldo 45. p, 83, Marselo 86 - Rabio 33)

Porto - Liverpul 0:5

(Mane 26, 53, 85, Salah 30, Firmino 70)

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/Ap

Liga šampiona, 1/8 finala

Utorak

Juventus - Totenhem 2:2

(Iguain 2, 9.p - Kejn 35, Eriksen 72)

Bazel - Mančester Siti 0:3

(Gindogan 14, 53, B. Silva 18, Aguero 23)

Sreda

Porto - Liverpul 0:5

Real Madrid - Pari Sen Žermen 3:1

20.02

Bajern - Bešiktaš

Čelsi - Barselona

21.02

Sevilja - Mančester junajted

Šahtjor - Roma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Copava mula

    14. februar 2018 | 22:12

    Jedan je Real. Opet ce osvojiti LS.

  • Mikii

    14. februar 2018 | 22:32

    Nažalost real ce pobediti,nezasluzeno i uz pomoc sudija. Ali,ako nista,kao navijaču Barcelone,drago mi je zbog Nejmara. Eto ti velika plata. I projekat PSG-a. Hehehehe.

  • Mikii

    14. februar 2018 | 22:09

    Ponovo!!!! Nema penala za PSG,a i nema simuliranja za Modrica,a za Nejmara ima. Jos žuti karton,eeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA