≫ 

PARTIZAN ISPAO IZ EVROPE: Crno-beli igrali bez srca, Česi surovo kaznili Đukićevu kukavičku igru! (VIDEO)

Odlučujuća bitka se vodila u Češkoj, uz veliko razočaranje koje je priredio Partizan

Fudbaleri Partizana eliminisani su kao gosti Viktorije Plzenj u revanšu šesnaestine finala Lige Evrope (2:0).

U Beogradu je bilo 1:1, pa je crno-bele dalje vodila pobeda ili remi sa dva ili više datih golova. Daleko, predaleko je tim Miroslava Đukića bio od pogotka, pa su Česi sa 2:0 na svom terenu sve rešili.

Partizan je u Humskoj ispustio vođstvo, sada je sa proverenim snagama krenuo u okršaj, uz Vulićevića koji je bio pod znakom pitanja, ali je potpuno zatajio u ofanzivi, čak je više delovao kao ekipa koja čuva  rezultat.

Crvena zvezda je inače prethodno eliminisana iz Lige Evrope, pa je Partizan propustio priliku da bude jedini srpski učesnik nove runde nokaut faze. Oko 1.000 Grobara je u Češkoj potpuno iznevereno, opet je veliki teret meča svaljen na golmana Stojkovića, koji nije mogao baš sve da odbrani. Takođe, mlak pristup i bledi debi Zdjelara obeleženi su time da Partizan čak sat vremena nije napravio nijedan faul kako bi pokazao "zube" rivalu.

Tavamba je "uhapšen", Ožegović kao džoker nije mnogo toga promenio, kao ni Sejduba Suma.

Foto: partizan.rs

Priredili su Česi prijateljski doček, orilo se i "Kosovo je Srbija" sa tribina, ali je izgleda i Partizan previše prijateljski ušao u meč.

Nije bilo prave agilnosti u igri i borbi za prevlast na terenu, Partizan punih sat vremena nije napravio faul, a nedostatak mašte se veoma brzo osetio.

Foto: partizan.rs

Samo je Danilo Pantić pokazivao kakvu-takvu agresivnost i želju da ugrozi gol gostiju, dok je jedan kiks Uroševića ispred svog šesnaesterca bio inicijalna kapisla za nervozu u odbrani crno-belih.

Urošević i ostali su imali sreću da među stativama stoji Stojković, koji je uspevao da ukroti udarce Horžavina i Kopica, zatim i drugih igrača koji su pretili.

Foto: partizan.rs

Ljubio je Stojković loptu po tradiciji polse taličnih momenata, ali je za nešto više bio neophodan doprinos saigrača. Tavamba je bio potpuno pasivan i odsečen zahvaljujući disciplinovanoj igri Čeha, koji su pokazali zube tokom prvih 45 minuta.

Deluje neverovatno, ali dugo su i u nastavku crno-beli delovali kao ekipa koja čuva rezultat, iako je Plzenj taj kome je odgovaralo 1:1 iz prvog meča. Prva velika pretnja u nastavku bila je Reznikova, ali je igrač Viktorije sa pet metara promašio ceo gol iako je Stojković bio na travi.

Foto: partizan.rs

Malo kasnije, Đukić se ohrabrio i uveo u igru Ožegovića umesto Jevtovića, a samo minut kasnije su crno-beli napravili prvi faul i primili gol. Potpuno naivno je delovao Ostojić pored borbenog Krmenčika, koji ga je kao od šale izbacio iz igre i šutirao nisko ispod ruke Stojkovića.

Utisak je da je i Stojković u skladu sa svojim kvalitetima mogao mnogo bolje da reaguje, ali teško je išta staviti mu na dušu s obzirom na to koliki su mu teret svalili saigrači.

Posle toga, kao poslednji trzaj delovala je izmena kada je uveden Suma umesto Jankovića, samo je jedan opasan udarac uputio sa 20 metara, posle čega je i Stojković počeo previše da izleće u želji da nešto uradi.

To mu se obilo o glavu kada je Plzenj krenuo u poslednju kontru, Stojković je stajao predaleko od gola, pa je Petrželi ostalo samo da dokusuri šampione Srbije asistencijom za Čermaka.

PLZENJ - PARTIZAN 2:0

(Krmenčik 66, Čermak 94)

Stadion: Štruncovi Sadi. Sudija: Tomas Kelhet (Danska).

PLZENJ: Hruška, Reznik, Hejda, Hubnik, Limberski, Horava, Hrošovski, Kopic, Kolar (od 86. Čermak), Zeman (od 72. Petržela), Krmenčik (od 84. Hori).

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Urošević, Zdjelar, Jevtović (od 65. Ožegović), Pantić, Tošić, Janković (od 78. Suma), Tavamba.

VIDEO - Prelepa Grkinja presudila na utakmici Partizan - Viktorija Plzen

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radan

    22. februar 2018 | 21:27

    Lele koja BRUKA ovi amateri razbise partizan , kakva crna Evropa vama je mesto na Bumbarevo Brdo.

  • Gm

    22. februar 2018 | 20:48

    Pa Topalovici od koga to izgubiste? Sinoc srecni, veceras tuzni! Mi mozemo da budemo ponosni kako smo odigrali dvomec sa Cska, sto se ne moze reci za vas i ove amatere!

  • GROBAR spržio Đenku

    22. februar 2018 | 20:48

    Jel veceras iko gledao Partizan? Ja sam vidio samo Plzen.Volio bih sad da im sve saspem u lice sta mislim.Oni pricaju o nekoj borbenosti.Tavamba samo ceka loptu,tesko mu se pomjeriti.Vjerovatno se cuvaju za Zemun u nedjelju.Sve u svemu,nadam se da su Delije i Grobari zadovoljni jer su ispali i jedni i drugi.Vise su prizeljkivali poraze jedni drugih,nego gledali svoj klub.Zato niko i nije prosao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA