≫ 

Gaćinović i Jović videli spektakl navijača Štutgarta, pa izgubili, Bajern dugo ovako nešto nije priredio svojim navijačima

Bavarci posle mnogo vremena nisu postigli gol na svom terenu

  • 1

U nemačkom prvenstvu odigrane su utakmice 24. kola, a obeležio ga je Štutgart i nova, treća uzastopna pobeda "Švaba", protiv Ajntrahta 1:0, kojom je ekipa iz Baden-Virtemberga krenula u juriš u bezbednu zonu bundesligaške tabele.

Obeležio ga je i kiks Bajerna na svom terenu, meč bez golova protiv Herte, koja je uspela da uradi nešto što retko koja ekipa može u prestonici bavarske - da ne primi gol.

>>> Real spremio 100 miliona za Sergeja, ali su stručnjaci ova TRI kluba naveli kao idealne za Srbina!

No, vratimo se u Štutgart.

Tamo je sve bilo spremno za nastavak uzlazne putanje ekipe Tajfuna Korkuta, navijači su spektakularnom bakljadom priredili vruć doček gostima za koje je u prvoj postavi zaigrao Mijat Gaćinović, a Luka Jović ušao u drugom poluvremenu.

Dobra igra "Švaba" rezultovala je golom, ispostavilo se i jedinim na utakmici, u režiji Erika Tomija već u 13. minutu, za delirijum 50.000 navijača na "Mercedes-Benc Areni", i tugu čak 4.500 gostujućih fanova.

Štutgart je sa ovim trijumf napravio novi iskorak, pa je sada 12, sedam koraka dalje od opasne zone.

Foto: Tanjug/Ap

Bajernu je duel sa Hertom naišao posle zatrpavanja gola Bešiktaša u Ligi šampiona (5:0), logično je da su navijači očekivali još jedno efikasno izdanje Hajnkensovog tima, ali je mreža Svena Urliha ostala da miruje, na iznenađenje svih na stadionu budući da su Bavarci imali više od igre, posed lopte 75 posto, no nije bilo prave završnice.

Čak 18 udaraca ka golu uputili su igrači Bajerna, šest je išlo ka golmanu Berlinaca Runeu Jarseteinu, ali nijedna lopta nije odsela u mreži.

Dugo, zaista dugo se nije desilo da igrači Bajerna završe meč pred svojim navijačima bez gola, poslednji put to im se desilo još početkom maja 2015. godine kada su poraženi od Augzburga 0:1.

Ipak, i sa remijem, Bajern je potpuno bezbrižan na čelu tabele sa  velikih 20 bodova više od drugoplasirane Borusije iz Dortmunda.

Foto: Tanjug/Ap

Bundesliga, 24. kolo

Petak

Majnc - Volfsburg 1:1

(Muto 44 - Brekalo 6)

Subota

Hofenhajm - Frajburg 1:1

(Kramarić 57 - Petersen 66. penal)

Bajern - Herta 0:0

Hanover - Menhengladbah 0:1

(Kramer 73)

Štutgart - Ajntraht 1:0

(Tomi 13)

Verder - Hamburger 18:30

Nedelja

Leverkuzen - Šalke 15:30

Lajpcig - Keln 18

Ponedeljak

Dortmund - Augsburg 20:30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA