≫ 

Da li je došlo vreme za Jokanov posao karijere? Čelsi bi da Srbin zameni Kontea!

Srpski trener na ceni zbog svega što radi sa Fulamom

  • 9

Slaviša Jokanović impresionira u Čempionšipu sa Fulamom, Premijer liga je sada dostižna za ekipu srpskog trenera čiji rad se sa velikom pažnjom prati i u njegovom bivšem klubu Čelsiju.

>>> JOKANOVO SAVRŠENSTVO: Igrači Fulama razmenili 35 pasova pre Mitrovićevog gola Šefildu (VIDEO)

Međutim, na "Stamford Bridžu" ne priča se o Srbinu samo onako, usput.

Engleski mediji tvrde sledeće: Jokanović je jedan od kandidata da nasledi Antonija Kontea na kraju sezone!

Jokanović, koji je za "plavce" igrao od 200. do 2002. godine, i dalje je alternativna opcija za upravu Čelsija koja je pikirala Španca Luisa Enrikea za menadžera, međutim ako Jokan bude nastavio sa Fulamom ono što radi do sada, u prevodu ako uvede tim iz Londona u Premijer ligu, onda bi situacija bitno mogla da se preokrene u njegovu korist kada čelnici premijerligaša budu donosili konačnu odluku o novom menadžeru.

Glavni Jokanovićevi aduti u tom pogledu su njegova napadačka filozofija (Fulam drugi najefikasniji tim lige, u čemu u poslednje vreme važnu ulogu ima Aleksandar Mitrović), kao i činjenica da je u nekoliko navrata prisustvovao treninzima "plavaca" koje je vodio tadašnji menadžer Karlo Anćeloti.

>>> Upalila se Mitrogol mašina i ne staje: Dva gola Srbina za Fulam - pet u četiri utakmice! (VIDEO)

Englezi usput pominju Jokanovo prijateljstvo sa Murinjom što, naravno, nije nešto što mu može garantovati posao u Čelsiju.

Ono što je najveći minus za Srbina, je podatak da nikad nije vodio premijerligaški klub iako je uveo Votford u elitu pre dve godine, no nije nastavio saradnju zbog isteka ugovora.

I nakon odlaska iz Engleske Jokanović je nastavio da niže uspehe: Makabi iz Tel-Aviva je mimo svih očekivanja uveo u grupnu fazu Lige šampiona, prvi put posle 11 godina, što mu je ponovo otvorilo vrata povratka na Ostrvo gde je preuzeo Fulam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA