≫ 

Bajern nastavio nezapamćen teror nad Hamburgerom, Levandovskom nema ko da parira na listi strelaca, trener gostiju tešio igrače... (FOTO)

Još jedan dosadan dan u Bundesu...

  • 0

U Bundesligi ovako stoje stvari i ove sezone: čeka se samo da Bajern i matematički overi titulu, pa da Jup Hajnkes raspusti ekipukoja deli lekcije rivalima iz kola u kolo.

Bavarci su pobegli drugoplasiranom Šalkeu 20 bodova posle demoliranja nejakog Hamburgera na "Alianc Areni" rezultatom 6:0!

Gde ćete vernije svedočanstvo nadmoći jednog tima.

Drugačiji ishod, shodno pozicijama na tabeli i trenutnoj snazi, ali i tradiciji mečeva dva tima u Minhenu, jednostavno nije bio realan da se desi.

Svaki dolazak gostiju sa severa na megdan Bavarcima je njihov odlazak pod giljotinu o čemu svedoči podatak da je od kraja februara 2010. godine HSV u Minhenu protiv Bajerna odigrao osam utakmica, svih osam izgubio uz više nego poražavajuću gol-razliku - 3:45!

Dodajte tome i novi saldo golova, pola tuceta, od kojih je za polovinu zaslužan trostruki strelac Robert Levandovski, a za ostatak dvostruki strelac Frenk Riberi i Arjen Roben, koji su pripomogli da gosti odu kući osramoćeni, poniženi...

Foto: Tanjug/Ap

Levandovski je sa nova tri gola sada praktično neuhvatljiv za ostale pretedente za titulu "kralja strelaca", 23 puta je slao loptu u mrežu, a mogao je i 24 da je bio precizniji iz penala nedugo pre nego što je uspeo da se treći put upiše.

Bajern je do 20. minuta već imao 3:0, gostima, koji su u toku nedelje ostali bez predsednika i sportskog direktora, pa je do kraja bilo samo pitanje koliko će se još puta tresti njihova mreža.

Za Hamburger je čitav meč odigrao srpski reprezentativac Filip Kostić, koga je, kao i sve njegove saigrače, trener Bernd Holerbah posle meča tešio dok su pognutih lica stajali na centru...

Naredno kolo HSV čeka na pretposlednjem mestu, bod ispred Kelna uz meč više od "jarčeva", i sedam bodova "ispod crte".

Foto: Tanjug/Ap

Bundesliga, 26. kolo

Petak

Majnc - Šalke 0:1

(Kaliđuri 55)

Subota

Hofenhajm - Volfzburg 3:0

(Šulc 18, Gnabri 77, Nohe 80)

Bajern - Hamburger 6:0

(Riberi 8, 81, Levandovski 12, 19, 90, Roben 55)

Hanover - Augzburg 1:3

(Sane 38 - Gregorič 26, 83, Kačar 45+2)

Herta - Frajburg 0:0

Leverkuzen - Menhengladbah 18:30

Nedelja

Štutgart - RB Lajpcig

Dortmund - Ajntraht

Ponedeljak

Verder - Keln

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA