≫ 

Terzić otkrio koliki je trenutno dug Zvezde i koja su 4 strateška cilja za budućnost kluba, a najavio je i nove projekte na Marakani (VIDEO)

Generalni direktor crveno-belih s ponosom je otvorio nove terene omladinske škole

  • 25

Crvena zvezda je pre utakmice protiv Napretka otvorila nove terene za omladinsku školu iza južne tribine, a tom činu prisustvovali su mnogi poznati Zvezdaši, legende kluba poput Vladice Popovića, Stevana Dike Stojanovića, Dušana Savića, Stanislava Karasija...

Vrpcu su presekle Zvezdine zvezde, Dragan Džajić i Vladimir Petrović Pižon, dok se generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić s ponosom obratio okupljenima i istakao koja su četiri strateška cilja Zvezde za budućnost.

Foto: Crvenazvezdafk.com

Tom prilikom je rekao i da trenutni dug Zvezde iznosi oko 26.5 miliona evra, odnosno da je prepolovljen u odnosu na period kada je bio 53 miliona evra u vreme kada je on došao u klub.

- Poznati su ciljevi koji su još ranije postavljeni. Rezultati, kao prva stavka. Šampionska titula nema alternativu, a ove godine smo podigli lestvicu i svi očekuju novo učešće u Evropi. Pokazali smo ove sezone da znamo i možemo, imamo bodovnu prednost na tabeli i sigurno koračamo ka tituli. Ozbiljno se pripremamo i za kvalifikacije za Ligu šampiona.

- Drugi starteški cilj je poslovna stabilnost. Nekada smo imali 53 miliona duga, a sada je dug prepolovljen, a Crvena zvezda redovno ispunjava svoje obaveze.

Foto: Crvenazvezdafk.com

- Treći cilj je naša Omladinska škola. Imamo mnogo razloga da budemo ponosni. Naši dečaci su jesenji šampioni i u omladinskoj, i u kadetskoj, i u pionirskoj selekciji. Više od svega toga nas hrabri činjenica da među ovim dečacima imamo mnogo kvalitetnih igrača koji će jednog dana biti oslonac prvog tima. Zvezda se mora oslanjati na omladinsku školu, a da bi se oslonila, mora i ulagati u nju, u nove igrače, u trenerski kadar, i posebno u infrastrukuturu.

- Upravo je infrastruktura četvrti strateški cilj, to je i razlog zašto smo se okupili ovde. Kao što vidite otvaramo dva nova terena sa veštačkom podlogom najnovije generacije, dimenzija 105x68 metara, i treći 100x64 metara, sa prirodnom travom. Uradili smo reflektore sa luksažom od 250 luksa, po standardu UEFA i FIFA. Dve poptuno nove tribine, ova pokrivena ima 500 a ona prekoputa 600 sedišta.

Foto: Crvenazvezdafk.com

- Na ovome se nećemo zaustaviti. Čim rešimo imovinsko pravne odnose na ovoj parceli iza Juga, krenućemo u izgradnju novog internata za smeštaj igrača, restorana, teretanom i svim drugim pratećim sadržajima. Nastavićemo sa radom na infrastrukturi, sledi nam velika rekonstrukcija zapadne tribine, iza severne tribine planiramo izgradnju velike sale za zimske uslove dimenzija 80x40 metara. Polako ali sigurno vraćamo Crvenu zvezde na staze stare slave i uveren sam da ćemo svi zajedno od Zvezde ponovo napraviti evropskog velikana - rekao je Terzić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Detlic

    11. mart 2018 | 19:02

    Kako? Koliko para ti treba za troskove za jednu godinu? Koliko ste igraca doveli, kolike su im plate? Imate refistrovanih 30+ igraca. Ok, prodao si nesto ali si isto tako i ovo otvorio, ovo nije dzabe... Prodajes maglu druze. Za uspehbu evropi svaka cast, bilo je i mnogo srece pocevsi od krasnodara no nema veze. Ako sledece god ne udjete u evropu, koliki ce biti dug? Nemoj mi samo reci da ces i tad da ga prepolovis sa tvojih 26 na 13 m. Navijaci czv, pamet u glavu, ovaj ce vas zavrnuti onako kako niko nije do sad. Sportski pozdrav

  • gradjanin

    11. mart 2018 | 20:52

    Strateski potez za Crvenu Zvezdu bi bio kada bi Terzic otisao iz Crvene Zvezde i iz srpskog fudbala uopste...

  • baron

    11. mart 2018 | 22:09

    Smesno, pre 7 godina je dug bio 43mio! A prodali su grujica, jovica, rajkovica, boacija itd itd uz to su i inkasirali 6mio od uefe... ocigledno se i dalje krade!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA