Grčka vlast spremna da se odrekne Mundijala: Biće fudbalski Gregzit ako se nastave neredi, nije nas briga! (VIDEO)

Na pomolu radikalan potez

  • 17

Zamenik ministra sporta u Vladi Grčke Jorgos Vasilijadis izjavio je da je spreman za scenario "Grezgit", odnosno da Međunarodna fudbalska federacija  izbaci reprezentaciju Grčke i klubove iz svih takmičenja samo da bi se smirila situacija u toj zemlji.

Grčka Vlada zaustavila je takmičenje u prvenstvu posle haosa u Solunu na meču PAOK-a i AEK kada je vlasnik crno-belih Ivan Savidis, revoltiran poništenim golom njegovom klubu, uleteo na teren naoružan da se obračuna sa sudijom.

Foto: Tanjug/AP



- Ukoliko se ne preduzmu obaveze i stvori novi regularni okvir doći ćemo do kraja grčkog fudbala. Nećemo da rizikujemo javni red i sigurnost. Hajde da napravimo Gregzit u fudbalu, nije me briga. Moraju da se prihvate kazne i za zapaljive izjave. Svi snosimo odgovornost - rekao je Vasilijadis, a prenosi grčka Gazeta.

Javnost u Grčkoj traži i ostavku Vasilijadisa koji demantuje da je država pravila greške.

- Pozvali smo relevantne fudbalske organizacije da preuzmu odgovornost i pronađu rešenje. Nisam ministar fudbala, već sporta. Borio sam se da redovne sudije donose odluke, ali UEFA nije dala, sve do sada.

Kako je naveo, vlasnik PAOK-a Ivan Savidis za incident na stadionu Tumba trebalo bi da bude sankcionisan ogromnom novčanom kaznom.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    13. mart 2018 | 18:45

    Zasto savez nije dozvolio da se igra PAOK-Olympiakos? Starsno. Sada cistu pobedu PAOK-a osujetise navodnim ponistavanjem utakmice. Ne odobravam nosenje pistolja, ali nista se nije desilo osim ponistavanna cistog gola PAOK-a. A kada je sudija videvsi snimke posle priznao gol, onda zamenili teze i opet gol "ne vazi" jer je Savidis imao pistolj za pojasom. Pa kakve veze to ima sa cistim golom? Mozete da ga kaznite zbog nosenja oruzja, ali kakve veze ima to sa cinjenicom da Paoku nece da priznaju cistu pobedu, iako je sudija priznao gol. Bruka.

  • Lazar Mड़ञणम

    13. mart 2018 | 19:52

    Podrska navijacima Paoka na ulice i nema razlaza dok se stvar ne resi. Pojedinci mora da shvate da politika i sport nemaju nikakve veze i da titule ne mogu osvajati klubovi koji igrom to ne mogu ostvariti vec im se to poklanja zato sto neko tako zeli. Tom zlu se mora stati na put jednom za sva vremena.

  • MareNS

    13. mart 2018 | 18:41

    Pa da, ako neko drugi osim Olympiakosa treba da bude prvak, onda cemo prekinuti prvenstvo. Bruka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA