≫ 

SENZACIJA U ŠAPCU: Mačva eliminisala Zvezdu iz Kupa!

Radonjić tragičar crveno-belih u penal seriji

Fudbaleri Mačve pobedili su Zvezdu posle boljeg izvođenja penala i eliminisali crveno-bele u četvrtfinalu Kupa Srbije!

>>> Da li je bio ofsajd kod poništenog gola Mačve protiv Zvezde? (VIDEO)

Nakon 90 minuta uzbuđenja nije bilo golova, da bi u penal ruletu jedini neprecizan bio Nemanja Radonjić - u petoj seriji!

Veliki uspeh Mačve koja se tako plasirala u polufinale našeg masovnijeg takmičenja.

Mačva je ugostila Zvezdu prvi put posle gotovo pola veka (49 godina) u takmičarskoj utakmici, praznik fudbala u Šapcu garnirali su igrači oba tima, jer smo videli sve ono što fudbal čini opijumom za mase: ne toliko dopadljiv, ali borben, fajterski fudbal, mnoštvo duela, zdravog takmičarskog naboja, beskompromisnih startova i kao vrhunac drame: penale iz kojih je domaći tim izašao kao pobednik.

Mačva - Crvena zvezda 0:0, penalima 5:4

MAČVA: Puletić - Pejović, Tošić, Jovanović, Ristivojević - Ivić, Obrovac, Adamović (80. Milinković), Jeremić (90+1. Gemović), Gavrić - Matić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković (52. Gobeljić), Le Talek, Babić, Hajdin - Jovičić, Krstičić - Srnić (77. Radonjić), L. Ilić (59. Milijaš), Milić - Pešić.

Gol odluke delo je Pejovića koji je savladao "ukopanog" Borjana na liniji za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Tragičar meča Nemanja Radonjić nije bio smiren kao njegovi saigrači prethodno, Babić, Pešić, Krstičić i Milijaš, raspalio je loptu preko prečke, u neverici se uhvatio za glavu, a onda i zaplakao kada je Pejović matirao Borjana za delirijum Šapčana.

Za Mačvu su sa "kreča" još bili precizni Matić, Gavrić, Milinković i Obrovac.

Upravo je ovaj potonji "za dlaku" savladao Borjana sa centra u prvom poluvremenu u kojem je Zvezda diktirala tempo, a Šapčani vrebali iz kontre po teškom terenu. Zvezda je imala sreće u pomenutoj situaciji posle izletanja svog golmana, osetio je Obrovac da je to prilika, poslao je dobro odmeren dalekometni šut, no Le Talek se pravo niotkuda ukazao na gol-liniji i glavom poslao loptu u korner.

Imala je i Zvezda na drugoj strani, uz inicijativu, i nekoliko šansi, Pešić najbolju kada se sam izborio za šut, a golman Mačve špagom intervenisao.

U nastavku, videli smo rovovsku bitku, previše prekršaja, seckanja igre, ali i situacije koje su "mirisale" na gol.

Šapčani su jedan i postigli, ali je on poništen jer je Gavrić bio u ofsajdu, možda za pola stopala - pa je mahač imao tešku odluku da donese u trenutku.

Milić je na drugoj strani bio u najidealnijoj poziciji da skrati Zvezdine muke, gađao je dalji ugao, Puletić je bio već savladan, ali lopta se nije našla u mreži. Kako je vreme odmicalo, evidentna je bila nervoza kod gostiju koji su igrali u kombinovanom sastavu, a sredinom drugog dela ostali i bez kapitena Stojkovića koga je povreda omela da nastavi meč.

Odbranili su se Šapčani, muški izborili penale, a onda dotukli renomiranog rivala i odvojili ga od Kup pehara koji će i ove sezone zaobići "Marakanu".

Zvezda će već za vikend imati priliku da se revanšira Šapčanima u Superligi, na istom mestu, gde je zakazan duel dva tima za prvenstvene bodove.

PENAL SERIJA

1. serija - Babić 0:1/Matić 1:1

2. serija - Pešić 1:2/Gavrić 2:2

3. serija - Krstičić 2:3/Milinković 3:3

4. serija - Milijaš 3:4/Obrovac 4:4

5. serija - Radonjić - preko gola/Pejović - 5:4

Pogledajte i kako je izgledala penal završnica utakmice u Šapcu.

Kup Srbije, četvrtfinale

Javor - Partizan 0:2

(Ožegović 65, N. R. Miletić 67)

Mačva - Crvena zvezda 0:0, penalima 5:4

Napredak - Čukarički 17.00

Vojvodina - Mladost Lučani 17.00

Termini narednih rundi:

Prvi polufinalni meč – 18. april

Drugi polufinalni meč – 09.maj

Finalni meč – 23. maj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • radonja

    14. mart 2018 | 18:56

    Ko bi rekao da zvezda moze izgubiti na penale,a toliko su vezbali penale u dosadasnjem delu prvenstva :)

  • Dejan

    14. mart 2018 | 17:43

    Terzicu ODLAZIII!!

  • ⭐⭐⭐

    14. mart 2018 | 18:22

    Za one koji tvrde da je bio čist gol,zamolio bi da mi odgovore na jednostavno pitanje.Stvar je inteligencije.Da li igrač Mačve ima desnu nogu? Ako je ima gde je ona u odnosu na Zvezdinog fudbalera ako po stavu leva stoji u raskoraku a igrač pored Zvezdinog igrača u liniji. Drugo kako je to Mačva bila bolja a nije putnula na gol osim jednom sa sredine terena?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA