≫ 

Mažić i njegovi pomoćnici zvanično na Mundijalu: Nakon 42 meseca specijalnog nadzora FIFA, srpske sudije potvrdile klasu!

SP neće proći bez najboljih srpskih sudija

  • 5

Najbolji srpski fudbalski sudija Milorad Mažić zvanično je imenovan za arbitra na Mundijalu u Rusiji, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Mažić se nalazi među 36 glavnih arbitara, a među pomoćnicima su i njegovi asistenti Dalibor Ðurđević i Milovan Ristić.

Iz Evrope će na turniru pravdu deliti 10 arbitara, sem Mažića tu su Nemac Feliks Brih, Turčin Čunejt Čakir, Rus Sergej Karašev, Holanđanin Bjorn Kupers, Poljak Simon Marsinjak, Španac Migel Lahoz, Italijan Ðanluka Roki, Slovenac Damir Skomina i Francuz Klemen Turpan.

Jeste da je potvrda stigla tokom dana, ali dileme oko Mažića i njegove ekipe uopšte nije ni bilo. Oni već dugi niz godina spadaju u sam krem svetskih sudija što su i dokazali godinama unazad.

Foto: Marko Todorović

Međutim, morali su da prođu specijalni program i treninge pod nadzorom FIFA. Sve to je trajalo ukupno 42 meseca, a Mažić, Đurđević i Ristić su imali sjajne rezultate.

Poslednja provera i rezultati koje je naš sudijski tim odradio na seminaru u Dubaiju, pokazala je da su Mažić i njegovi pomoćnici među najspremnijim sudijama na svetu. Ne bi bilo iznenađenje ukoliko srpski sudijski tim vidimo i u samoj završnici Mundijala.

Podsetimo da su naše najbolje srpske sudije u istoriji sudile SP u Brazilu, EP u Francuskoj, Finale Superkupa Evrope, Finale Kupa Konfederacija, važne mečeve u LŠ i LE, kao i sijaset domaćih utakmica.

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi

    29. mart 2018 | 16:58

    Kako da idu na mundijal a ovde ih nasi prvoligasi nece.CUDNO???

  • Roki

    29. mart 2018 | 16:56

    A sta kaze Terzic😂😂

  • Toma

    29. mart 2018 | 16:37

    Mazic i kolege,bice sigurno na piadestalu svetskog trona!!!?To je nasa elita delioca pravde!!Od srca im zelim svu srecu na svetskom prvenstvu u bratskoj Rusiji da pokazemo svetu moral,strucnost i znanje delioca pravde!?Eh,da je da sude i ovima koji nas mrze da vide pravu oravdu a ne laznu!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA