≫ 

OTKRIVENO! Kako je Partizan potrošio 2 miliona evra i koga sve još mora da isplati za UEFA licencu

Revizorska kuća proveravala je dokumentaciju Partizana o isplati dugovanja, a generalni direktor Miloš Vazura ističe da je sve predato i da se nada pozitivnom ishodu za licenciranje

  • 5
Foto: Marko Todorović

Partizan je platio sve svoje obaveze, obezbedio neophodnu dokumentaciju za revizorku kuću i ostalo je samo da Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije sredinom aprila aminuje učešće crno-belih u evropskim takmičenjima naredne sezone.

>>> Posle Zvezde, i Partizan odlučio da časti svoje navijače!

Generalni direktor kluba iz Humske Miloš Vazura kaže da su crno-beli uložili veliki napor ne bi li stigli do cilja, reprogramirali dugove postojećeg kadra, ali to nije kraj finansisjkim nedaćama. Jer se još uvek vuku “repovi” prošlosti za transfere Adema Ljajića, Stefana Savića, Andriju Živkovića, menadžere, pa i neka komunalna preduzeća.

- Sve što se tiče dokumentacije za licenciranje Partizan je okončao. Ostaje da sve to predamo revizorima, kao i Komisiji za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije. Posle toga sledi njihova sednica, u drugoj polovini aprila, posle čega će da procene da li smo ispunili uslov za licencu ili nismo – rekao je generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Miloš Vazura; Printskrin: Youtube/Danas Conference Center

Čelnik crno-belih je objasnio i gde je novac otišao. Najveći deo otišao je Slovanu, za deo obeštećenja Sejdube Sume koji je prethodnog leta plaćen čak 1.6 miliona evra i tako ušao u istoriju kao najskuplje pojačanje u istoriji Partizana. Takođe je veliki deo otišao i na

- Reprogramiran je deo obaveza prema postojećem igračkom kadru, ogroman deo obaveza prema klubovima, a najviše prema Slovanu – 812.000 evra, to smo izmirili 30. marta. Imali smo obaveze prema Vesterlou, odakle je došao Nemanja Miletić, kao i kamate iz prošlosti, recimo, prema Augsburgu. Jedino nismo mogli da reprogramiramo poresku obavezu, koji smo platili oko 750.000 evra. Bilo je tu i trening kompenzacija, pa se došlo do cifre koja je skoro 2.000.000 evra.

Sejduba Suma; Foto: Marko Jovanović

- Radili smo brzo, obezbedili ranije pare koje je trebalo da stignu krajem meseca, pa smo pored licence isplatili i plate zaposlenima. Nadam se da ćemo ući u mir do kraja šampionata i dobiti licencu.

Vazura ne krije da se Partizanu svakodnevno pojavljuju zahtevi za naplatama iz prošlosti.

- To su oni "kosturi iz ormana" o kojima pričamo. Sumirao sam samo prošlu sedmicu, a javljaju se obaveze za Adema Ljajića, prema APOLON-u za Andriju Živkovića, menadžeru Serđu Bertiju, Stefanu Saviću, što doseže preko 500.000 evra. Ima još toga da se reši, verujem da ćemo do 30. juna, kada je novi monitoring UEFA sve to rešiti. Ove godine ide lakše i hvala svima koji su pomogli da sada isplatimo sve obaveze – istakao je Miloš Vazura.

VIDEO: Grobari grme, dečak stoji mirno! Pogledajte korteo navijača Partizana

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA