≫ 

Skandal u River Plejtu: Mladi fudbaleri godinama seksualno zlostavljani

Klub je saopštio da će sarađivati sa vlastima povodom optužbi koje je objavila jedna nevladina organizacija za zaštitu ljudskih prava u Argentini

  • 0

Fudbalski klub River Plejt saopštio je da će sarađivati sa vlastima nakon što je jedna nevladina organizacija objavila da su maloletne osobe seksualno zlostavljane u mlađim kategorijama čuvenog fudbalskog kluba.

Asocijacija za žrtve silovanja AVIVI uloužila je i zvaničnu tužbu lokalnom tužiocu navodeći da su tri maloletnika navodno zlostavljana u periodu od 2011. do 2014. godine, prenosi AP.

Argentinski list "La Nasion" naveo je da se žalba zasniva na informaciji neimenovanog lekara koji je nekoliko godina radio u klubu.

>>> KAO DA STE NA SUPERKLASIKU: Pogledajte 360 snimak sa Monumentala i uživajte u atmosferi kakva postoji samo u Argentini (VIDEO)

U pisanom saopštenju fudbalski klub je naveo da će se zvaničnici River Plejta pojaviti pred tužiocem u utorak, da bi dobili uvid u sve aspekte tužbe, kao i da će vlastima i tužiteljima pružiti sve elemente koji su na raspolaganju, kako bi se razjasnila situacija.

River Plejt je jedan od dva najpoznatija argentinska fudbalska kluba iz koga su potekli mnogi svetski čuveni fudbaleri, a rivalstvo sa klubom Boka Juniors poznato je širom sveta, a njihov derbi "Superklasiko" jedna je od najspektakularnijih utakmica na svetu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA