≫ 

Liverpul rasturio Građane za pola sata, Barsa uz dva gola overila polufinale! (VIDEO)

Veče fudbalske groznice dostiglo je vrhunac u Liverpulu!

  • 25

Liga šampiona se nastavila utakmicama četvrtfinala, Barselona je savladala Romu sa 4:1, Liverpul je Mančester sitiju održao čas sa velikih 3:0!

Posle velike pobede Reala nad Juventusom i Bajerna nad Seviljom, na red su došli špansko - italijanski i engleski derbi!

>>>Ibrahimović troluje Ronalda zbog gola: Daj ga tako sa 40 metara (VIDEO)

Barselona je opravdala ulogu favorita, još ne zna za poraz na Kamp Nou u sezoni, Vučica je u krizi, pa se više vatre očekivalo u ostrvskom duelu Liverpula i Sitija, koji je kaparisao titulu u Premijer ligi i praktično može da se fokusira na internacionalni front.

To nije dalo rezultat, više želje pokazao je Liverpul, koji je munjevito došao do velike prednosti od 3:0! Već posle 30 minuta ovaj rezultat je bio na semaforu, što se održalo do samog kraja, potpuno zasluženo.

Sa druge strane, Barselona je imala i sreće protiv hrabre Rome, do 2:0 je došla autogolovima, što je širom otvorilo vrata polufinala.

Zasluženo je i Roma došla do pogotka, ali joj je već u narednom napadu ugašena nada preko Suareza.

Foto: Tanjug/AP

TOK MEČEVA

Siti kao da ne može da pobegne od proklestva redovnih evropskih fijaska! Svake godine očekivanja su velika, a rezultati daleko od uloženog, pa će preokret biti nemoguća misija za Pepa Gvardiolu.

Samo 30 minuta bilo je dovoljno Liverpulu da razmontira Građane, iako je Siti bio opasniji u uvodnim minutima.

Firminu i Salahu vrlo malo vremena i prostora treba, razumeju se idealno, pa je kontra bila dovoljna za potpuni haos u odbrani Građana.

Foto: Tanjug/AP

Brazilac je malo lomio Vokera, pa dočekao kiks i serviranje lopte Egipćaninu za zicer i 1:0, da bi onda Okslejd Čemberlen dobio svojih pet minuta slave.

Sigurno najvećih od dolaska u Liverpul, projektil je poslao iza Edersona za 2:0, time je panika rivala dostigla maksimum pred završni udarac.

Zadao ga je Mane udarcem glavom u 31. minutu kada su ostali igrači u nebeskoplavim dresovima bili samo loši statisti u petercu, da bi se nastavak pretvorio u puko naslađivanje navijača Liverpula.

Posebno im je prijao dolazak Rahima Sterlinga, koji je ušao kao džoker i odigrao kako su samo mogli da požele, nedovoljno opasno za Karijusa i defanzivnu liniju, koja je mnogo napredovala od dolaska Van Dajka.

Sve u nastavku predstavljalo je mučenje za mančesterski tim, koji mora da krene na sve ili ništa u revanšu.

Što se Rome tiče, verovatno se pomirila sa porazom od Barselone, kojoj je tako malo potrebno da sve reši.

Foto: Tanjug/AP

Ovaj put, Vučica joj je pomogla autogolovima De Rosija i Manolasa, a rezultat nije bio najbolji reper za dešavanja na terenu.

Igrala je Roma hrabro i otvoreno, sa željom da se nadigrava, pa je za to nagrađena pogotkom Džeka u 80. minutu.

Ipak, već posle toga, domaćini su razrešili dileme kada se na pravom mestu našao Luis Suarez, pa će za nedelju dana revanš biti puka formalnost.

Barselona - Roma 4:1

(De Rosi 38ag, Manolas 55ag, Pike 58, Suarez 87 - Džeko 80)

Barselona: Ter Štegen, Pike, Alba, Umtiti, Semedo, Roberto, Buskets (od 66. Paulinjo), Rakitić, Inijesta (od 85. Suarez D), Suarez, Mesi

Roma: Alison, Facio, Manolas, Florenci (od 72. El Šaravi), Kolarov, De Rosi (od 77. Defrel), Pelegrini (od 60. Gonalons), Perez, Peroti, Džeko, Strotman

Liverpul - Mančester siti 3:0

(Salah 11, Čemberlen 21, Mane 31)

Liverpul: Karijus, Lovren, Van Dajk, Aleksander-Arnold, Robertson, Milner, Okslejd-Čemberlen, Henderson, Salah (od 53. Vijnaldum), Firmino, Mane

Mančester siti: Ederson, De Kompani, Otamendi, Sane, Voker, Laport, Brujne, Fernandinjo, Gabrijel Žesus, Gindogan (od 57. Sterling), Silva

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA