≫ 

Ludnica bugarskog derbija rastužila i Delije i Grobare! (VIDEO)

Ludogorec hita ka novoj tituli, jer je posle pobede nad CSKA došao do šest bodova prednosti

  • 2
Arhivska fotografija, slavlje fudbalera Ludogoreca u Ligi šampiona protiv Liverpula; Foto: Guliver/Michael Steele/Getty Images

Totalna ludnica viđena je u derbiju Bugarske između Ludogoreca i CSKA iz Sofije! Na kraju je aktuelni šampion pobedio sa 3:2, iako je tim iz prestonice vodio u dva navrta. Ovaj derbi bio je zanimljiv i navijačima u Srbiji.

Zvezdinim zbog praćenja ishoda grupa pred evropske žrebove i koeficijenta, gde je jedna od liga koja će uticati na plasman crveno-belih i bugarska, dok su Partizanovci sigurno navijali za CSKA iz Sofije, jer Grobari sa članovima njihovih navijačkih grupa imaju prijateljske odnose i oni su redovno na Večitom derbiju na jugu.

Navijači CSKA iz Sofije, veliki su prijatelji sa Grobarima i redovno su na večitom derbij na južnoj tribini; Foto: Guliver/ Nikolay Doychinov/EuroFootball/Getty Images

Na kraju se nisu radovali ni navijači Zvezde ni Partizana, pošto CSKA nije izdržao i poražen je u samoj završnici, pa se tako faktički i oprostio od titule.

Vodili su sa 1:0 na poluvremenu tako što je Despodov u drugom minutu nadoknade dao spektakularan gol iz slobodnog udarca. Ipak, Jakub Švierčok je u 51. minutu poravnao rezultat.

Iako je u 55. minutu CSKA ostao sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Žefersona u razmaku od samo 2 minuta, u 71. minutu su preko Pinta ponovo poveli.

Delovalo je da su blizu trijumfa, ali je Ludogorec u samoj završnici dao dva gola i odneo trijumf koji mu verovatno donosi titulu. Keseru je u 84. minutu izjednačio, a Švierčok svojim drugim golom u 88. minutu postao junak tima iz Razgrada.

Ludogorec sada ima 6 bodova prednosti, dok je CSKA pobedom mogla da se izjednači na tabeli. Iako do kraja ima čak još 8 kola, uključujući i još jednu utakmicu između CSKA i Ludogoreca, ali u Sofiji, teško je očekivati da će aktuelni šampion ispustiti bodovnu prednost koju sada ima, jer generalno retko kada kiksne u šampionatu Bugarske.

VIDEO: Pogledajte novu pesmu kojom Delije najavljuju derbi i prozivaju Partizan

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда¥[][][]®€£®[][]()()¢¢

    6. april 2018 | 18:56

    Изгубили од Арсенала, ови од Лудогореца, још и дерби кад добијемо, пун погодак. Мада и нерешено одговара.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA