Drugi put odveo reprezentaciju na Mundijal, drugi put dobija otkaz pred Mundijal!

Krajnje zanimljiva je fudbalska priča Vahida Halihodžića kog su, izgleda, odlučili da sklone sa mesta selektora Japana

  • 2

Bosanskohercegovački trener Vahid Halihodžić odveo je reprezentaciju Japana na predstojeći Mundijal u Rusiji sa rekordnih 13 kvalifikacionih pobeda, ali je veliko pitanje da li će tamo voditi "Samuraje" sa klupe.

Prema navodima japanskih medija, zategnuti odnosu između Vahe i čelnika Saveza dostigli su tačku pucanja posle tri vezane utakmice bez pobede, u decembru protiv Južne Koreje (1:4), i nedavno sa Malijem (1:1) i Ukrajinom (1:2).

>>> Bosna ima četvoricu selektora na Mundijalu: Samo jedna država je ispred njih sa pet!

FS Japana je za ponedeljak zakazao konferenciju za medije na kojoj će, kako se saznaje, biti saopštena odluka o raskidu saradnje sa Halihodžićem.

Ukoliko se to desi, biće to drugi put da Halihodžić dobija otkaz pred Svetsko prvenstvo uprkos činjenici da je odveo reprezentaciju na završni turnir.

Prethodno, 2010. godine, bio je na klupi Obale Slonovače, koju je takođe odveo na Mundijal, ali je dobio0 otkaz nekoliko meseci pre toga zbog lošeg plasmana na Afričkom kupu nacija.

Ipak, na narednom Svetskom prvenstvu bio je prisutan, i to sa selekcijom Alžira koju je čak uveo u drugi krug takmičenja.

Reprezentacija Japana u Rusiji se nalazi u grupi H u kojoj su još Poljska, Senegal i Kolumbija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA