Transfer težak u hektolitrima: Inijesta ide u Kinu i nosi 2 miliona flaša vina! (VIDEO)

To se zove biznis!

  • 1

Fudbaler Barselone Andres Inijesta je pre šest meseci potpisao doživotni ugovor sa klubom, koji će ipak napustiti na kraju šampionata.

Pad zenita karijere i ispadanje iz Lige šampiona su ubrzale odluku legendarnog veziste, za kog će Kina biti zanimljiva destinacija.

Ipak, posebno je zanimljivo što je posao sa vinom osnovni razlog za ovakav potez! Navodno je Inijesta potpisao ugovor sa jednim od klubova, sa klauzulom koja mu garantuje marketinšku pomoć u distribuciji vina u dalekoj zemlji.

Tako se očekuje da će Bodega Inijesta, vinarija čuvenog igrača, imati prodaju od 2 miliona flaša u Kini, Španci čak pišu da Kinezi garantuju otkup navedene količine.

Sve je počelo 2010. u Fuentabilji, rodnom gradu Inijeste, gde se vinogradi protežu na 120 hektara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny Repp

    17. april 2018 | 12:00

    Kako mu je volja, ali ja na njegovom mestu ne bih degradirao dosadašnju sjajnu karijeru igranjem u kineskoj ligi . Opet, novac mnogima ima prednost u odnosu na neke druge vrednosti, a mislim da ga je Inijesta do sada dovoljno zaradio za život bez ove pustolovine. Što se tiče Barselone ona već bez Čavija nije bila ista, a sada kada ode i ovaj fudbalski majstor to će biti skoro prosečna ekipa, bez želje da omalovažim vrednost Mesija, Rakitića, Suareza, Dembelea i ostalih uzdanica ovog tima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA