≫ 

Sin Vladana Milojevića tema dana u Atini: Zašto sam izabrao Grčku i šta mi je otac sve rekao zbog toga (VIDEO)

Odluka je bila teška, ali...

  • 3

Sin Vladana Milojevića, Nemanja, izabrao je Grčku kao zemlju za koju će nastupati, što je izazvalo oduševljenje u zemlji evropskih fudbalskih prvaka iz 2004. godine.

Nemanja je rođen u Atini, ima dvojno državljanstvo i nije tajna da je vezan za Grčku, gde je njegov otac proveo veliki deo igračke karijere, ali je veoma respektovan i kao trener.

- Stvarno ću zadržati razlog odluke da igram za Grčku zadržati za sebe, ali ću reći da sam poziv prihvatio bez razmišljanja, čim je stigao. Više srcem, čast je igrati u Grčkoj i nadam se da ću pomoći reprezentaciji koliko je god moguće.

Da li te je otac savetovao da igraš za Grčku?

- Podržao me je i rekao mi je da slušam svoje srce. Zna koliko volim zemlju gde sam rođen i gde sam odrastao, često dolazim ovde i za mene je dobro da uđem u nacionalni tim.

Da li bi promenio odluku da te pozove Srbija?

- To bi bila velika čast za mene, ne znam šta će budućnost doneti. Sada želim da se borim za one koji su me pozvali i ukazali mi poverenje. Optimista sam da ćemo uspeti.

Da li je otac strog?

- Nije, mnogo razgovaramo, govori mi šta da ispravim, tu je kad zatreba. Ne želim da on bude razlog za moj napredak, već timovi u kojima igram i treneri sa kojima radim. Ali on je kod kuće neverovatna podrška, prednost i savetodavac. Mama je veći kritičar.

Da li bi voleo da budeš trener kao otac?

- Naravno, profesionalizam, naporan rad i disciplina su podsticaji za to.

Ko vam se najviše dopada iz Srbije?

- Nekoliko igrača, ne mogu da odaberem. Volim kako se bori Tadić, odličan je Matić, očekujem velike rezultate na Svetskom prvenstvu. Srbija ima veoma jak tim i može mnogo.

Grčka?

- Verujem da ćete naći svoj put, odbrana je odlična, ima igrača sa jakim karakterom, poslednja utakmica je bila dobra.

Šta biste poručili onima koji su ogorčeni vašom odlukom?

- Srce, dve voljene zemlje, ali i odluka koja je morala da se donese!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    18. april 2018 | 17:19

    Pa dobro,nije to nista posebno,uvek moze da promeni odluku i da nastupa za Srbiju,dok ne nastupi za prvi tim,moze da bira gde ce,to je nasa bratska zemlja,tako da ga ne treba osudjivati.

  • New York

    18. april 2018 | 17:53

    Nece biti nista od njega nema srece tu svi koji su promijenili zemlju propalisu bog je velik

  • miki

    19. april 2018 | 13:26

    pa dobro ovi ga zvali mi nismo i sta, normalno da je prhvatio... nije turska ga zvala pa da odbije, nego grcka ako ga kao seniora zovemo i ako bude dobar prihvatice prije nego grcku sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA