≫ 

Zvezda protutnjala kroz Niš, titula je veoma blizu: Ben i Pešić srušili Radnički (VIDEO)

Crveno-beli slavili rezultatom 3:1, a jedini gol za domaćina dao je Pavkov

  • 41

Teško gostovanje u Nišu je arhivirano! Crvena zvezda je pobedom protiv Radničkog rezultatom 3:1 (1:1) stigla na dva koraka od osvajanja šampionske titule.

I to pod uslovom da Partizan u nedelju savlada Čukarički. U slučaju da crno-beli izgube, Zvezda bi već u sredu upravo protiv Brđana mogla da upiše 28. zvezdicu.

Junaci pobede crveno-belih u Nišu bili su Ben i Aleksandar Pešić. Obojica su zabeležili po gol i asistenciju, dok se u strelce upisao i Nenad Krstičić. Jedini pogodak za domaćina dao je Milan Pavkov u finišu prvog poluvremena.

FK RADNIČKI - FK CRVENA ZVEZDA 1:3

(Pavkov 43 - Krstičić 7, Pešić 57, Ben 60)

FK Radnički: Živković, Aksentijević, Subić, Miladinović, Simunović, Mićić, Babić, Petrović (Stanisavljević 72), Stojanović, Mrkić (Sl. Stojanović 66), Pavkov.

FK Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Rodić, Jovičić, Krstičić, Adžić (Milijaš 80), Ilić (Milić 67), Ben (Savić 86), Pešić.

Klupa: Supić, Gobeljić,Račić, Radonjić.

Zvezda je povela na samom početku utakmice. Ben je u 7. minutu izveo korner i bukvalno je na petercu nacrtao loptu na Krstičićevoj nozi. Ovom nije bilo teško da je smesti iza Živkovića.

>>> Veliki jubilej za Le Taleka (FOTO)

Ben je u narednih 10 minuta promašio dva zicera, kada su svi videli loptu u golu. To kao da je razbudilo domaćina koji je preko Pavkova i Miladinovića pokušavao da izjednači. Tada im nije uspelo, ali je Pavkov, inače fudbaler Zvezde na pozajmici u Radničkom, u 43. minutu iskoristio kiks kompletne crveno-bele odbrane.

Prethodno je Pešić matirao Živkovića na drugoj strani međutim, najbolji strelac lige je bio u ofsajdu.

Taj gol u finišu prvog poluvremena mu je poništen, ali onaj na početku drugog nije. Sam se Pešić izborio za penal u 56. minutu i postigao je svoj 24. gol u Super ligi. Dileme oko penala uopšte nije bilo, pošto ga je Mićić rukama držao u pokušaju da ne dođe do lopte.

Luka Ilić čestita Krstičiću na golu Foto: crvenazvezdafk.com

Samo tri minuta kasnije Zvezda je rešila pitanje pobednika. Pešić je bio asistent, a Ben je napokon pogodio. Osim ona dva promašaja u prvom poluvremenu, Ben je i nekih 30 sekundi pre postignutog pogotka imao još jedan zicer koji mu je Živković odbranio.

Taj gol kao da je dao krila gostima koji su nastavili da ređaju šanse. Krstičić, Adžić, Pešić, Ben...svi su bili u prilici da još jednom zatresu mrežu.

Bio je i Radnički, kada je Borjan u 80. minutu odbranio sjajnu priliku Saše Stojanovića. Odbijenu loptu zatim je zahvatio drugi Stojanović, Slaviša, a ona je otišla preko gola.

Luka Adžić i prodoru Foto: crvenazvezdafk.com

Priliku da zaigra dobio je i Vujadin Savić koji se oporavio od povrede mišića. Ušao je u 86. minutu umesto Bena i dobio aplauze.

Zvezda sada ima 45 bodova i u narednom kolu dočekuje Čukarički (sreda 18.00 časova), dok je Partizan drugi sa 33 i utakmicom manje. Radnički je na trećem mestu sa 28, koliko ima i Spartak.

VIDEO! POGLEDAJTE NAVIJANJE DELIJA U NIŠU:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso Republika Srpska

    21. april 2018 | 19:45

    Pocela sklanjalica! Uvijek su Nislije bile kukavice!

  • Звезда¥[][][]®€£®[][]()()¢¢

    21. april 2018 | 18:17

    "Međutim, u prethodnom kolu su uz pomoć sudija pobedili Čukarički". А зашто некад не напишете кад гробари уз помоћ судија изједначе против Земуна, кад победе Лучане којима судија искључи два, еј, два играча, кад бесомучно продужавају утакмицу све док не дају гол и још много, много случајева.

  • PEXON

    21. april 2018 | 20:49

    Zvezda sampion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA