≫ 

Atina gori, AEK titulom završio najkontroverzniju sezonu u istoriji Grčke! (VIDEO)

Slave žuto-crni posle svega što smo videli u ovoj sezoni!

  • 4

Fudbaleri AEK-a pobedili su Levadijakos sa 2:0 i overili šampionsku titulu u Grčkoj, svoju 12. u istoriji!

AEK je ponovo šampion posle 25 godine, a poslednji sudijski zvižduk bio je dovoljan za potpunu ludnicu na Olimpijskom stadionu koji je bio krcat.

Euforija je dugo trajala, slavlje se nastavilo u svlačionici uz šampanjac, a PAOK je trku izgubio posle skandala sa prvim čovekom kluba koji je sa pištoljem uleteo na teren tokom jedne utakmice kada je poništen pogodak.

Nakon toga, i naš Aleksandar Prijović je izgubio priliku da osvoji titulu, ali se sada bori samo za prvo mesto liste strelaca sa Ansarifardom iz Olimpijakosa, obojica imaju po 15 pogodaka.

U igračkom kadru AEK-a su Uroš Ćosić i Ognjen Vranješ, nekadašnji igrači Crvene zvezde, koji nisu bili akteri šampionske pobede nad Levadijakosom.

Ovako je svrgnut i Olimpijakos koji je vezao sedam titula, Panatinaikos je samo prekinuo niz 2010. godine. Pre toga, Olimpijakos je imao vezanih još pet titula, AEK je vrhunac imao od 1992. do 1994. kada je vezao tri titule.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA