≫ 

Zbog njega je Srbin morao da napusti Napoli: Priča o štoperu čiji gol možda donese i titulu Napolitancima posle 28 godina (FOTO)

Napoli na naslov prvaka čeka još od 1990. godine, a posle gola Kulibalija Juventusu u 90. minutu sada kreće drama u Seriji A

  • 0

Fudbalski stručnjaci kažu da bi bila velika nepravda da Napoli nije pobedio Juventus u Torinu!

Zaslužili su Napolitanci trijum po svim parametrima, a gol za tri boda i povratak u šampionsku trku nije mogao da padne u bolje vreme - u 90. minutu!

Kalidu Kulibali je ime čoveka koji je na isteku regularnog dela nadskočio svog čuvara Benatiju i matirao Bufona. Senegalski štoper je tim golom vratio Napoli na -1 i, četiri kola pre kraja, doveo svoju ekipu u izglednu poziciju da osvoji Seriju A. Pre svega zbog činjenice da Napolitanci imaju lakši raspored.

>>> Trener Napolija objasnio zašto je pokazao srednji prst navijačima Juventusa (VIDEO)

- Grad Napulj i ljudi u njemu su nam dali potrebnu snagu ovih prethodnih nekoliko dana. Uvek sam verovao da možemo da osvojimo Skudeto. Na Juventusovom stadionu sam stalno gubio, evo sad smo uspeli da pobedimo zahvaljujući mom golu. Srećan sam - rekao je defanzivac.

Kulibali postiže gol protiv Juventusa Foto: AP/Tanjug

A malo je falilo da Kulibali uopšte ne bude u timu Napolija ove sezone. Međutim, ''tamo neka nebeska sila'' (čitaj: Antonio Konte) je želela da stameni štoper još jednu sezonu nosi plavi dres.

Aurelio De Laurentis, predsednik Napolija, odredio je cenu od 70 miliona za Kulibalija i Senegalac je već bio viđen u Čelsiju.

>>> Ludnica u Napulju: Grad je goreo, čak 20.000 navijača dočekalo fudbalere posle pobede nad Juventusom (VIDEO)

Prvi čovek Napolitanaca je čak doveo i Nikolu Maksimovića iz Torina za 29 miliona, sve čekajući da Konte kaže ''da'' i odvede Kulibalija u London. Ipak, Konte se odličio za Rudigera iz Rome i verovatno pogrešio.

Kulibali je ostao u Napulju i upravo on je glavni razlog zašto Maksimović nije igrao i zašto je Srbin u januaru otišao u Spartak. Obojica sličnih karakteristika, mesta je bilo samo za jednog. Naravno, uz Albiola.

Kulibali slavi gol protiv Juventusa Foto: AP/Tanjug

Napoli za njegov dolazak najviše može da zahvali Rafi Benitezu koji ga je kupio od Genka 2014. godine. Kulibali najpre nije mogao da veruje da ga Rafa lično zove, bacio je telefon i umalo ga razbio misleći da ga neko od prijatelja zeza, a zatim se dugo izvinjavao španskom stručnjaku na svemu.

U svojoj prvoj godini u Seriji A, Kulibali je ostavio utisak snažnog defanzivca koji je pokušavao da nadomesti tehničko neznanje.

Kako je vreme prolazilo, Kulibali je bio sve bolji i bolji. Broj preciznih pasova rastao je iz utakmice u utakmicu, iz sezone u sezonu. naučio je da ''čita'' protivnika'' i igra pametno. Baš onako kako je potrebno Napoliju.

Čak ga je i veliki Dijego Armando Maradona pohvalio:

- Da nema tamnu boju kože, Kulibali bi skoro sigurno igrao u Realu ili Barseloni - jasan je bio Maradona.

Real, Barsa ili neko treći...elem, Kulibali će teško od leta nositi Napolijev dres. Mnogi evropski klubovi su stali u red za njegovu kupovinu. Cena je u međuvremenu sa 70 skočila na 90 miliona.

Međutim, Kulibali trenutno ima samo jedan cilj - da osvoji Skudeto i kruniše fenomenalnu sezonu, verovatno i ciklus u Napulju.

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA