≫ 

Dragan Đurić odgovorio Vuletiću i objašnjava dugove Partizana: On je štetočina kluba, mora da ustane kada čuje moje ime!

Bivši predsednik Partzana oštro uzvratio aktuelnom potpredsedniku kluba iz Humske

  • 16

Dragan Đurić na Skupštini Partizana; Foto: MNPress

Dan nakon što je Telegraf otvorio crnu knjigu Partizanovih transfera, uz reakciju potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića, koji je imao žestok komentar na račun bivšeg predsednika Partizana Dragana Đurića, nakon što je pominjao da je dug crno-belih 32 miliona evra, za Telegraf se oglasio i sam Đurić.

>>> Rat Zvezde i Partizana za "o Maga" iz Brazila: Giljerme ponuđen večitima! (VIDEO)

On je pojasnio otkud mu cifra od 32 miliona evra u izjavi koja je razbesnela Vuletića.

- Partizan je u jednom beznađu i ludilu, ja ne bih želeo da dolivam ulje na vatru. Partizan su oni uveli u velike probleme - počeo je razgovor za Telegraf bivši predsednik crno-belih, okrivljujući aktuelnu upravu za lošu situaciju u Humskoj.

- To za 32 miliona ne tvrdim ja, to tvrdi cela Srbija. Svi ljudi koji su u fudbalu. Ja imam sumnju, jer se ni na jednoj Skupštini do sada nije pričalo o finansijskom planu. U moje vreme, to je uvek bila prva tačka dnevnog reda. Nadzorni odbor mora da dođe i da kaže "imamo te i te probleme, duguje se toliko i toliko''.

- Poenta moje izjave je sledeća: jedan član uprave kaže da je trenutni dug 12 miliona evra, jedan kaže da je 15, predsednik Vučelić kaže više od 20 miliona, a grad i čaršija pričaju da je 32 miliona evra. Ja sam samo preneo šta se priča. Voleo bih da Partizan bude pozitivan, ali očigledno da nije. Zašto nije? Zato što nisu domaćinski poslovali - poručuje Đurić.

Dragan Đurić je rezultatski jedan od najuspešnijih predsednika u istoriji Partizana sa 6 uzastopnih titula; Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Njega je posebno iznervirala oštra izjava Vladimira Vuletića o njemu gde je izjavio da Đurić sve ovo radi u strahu od novih istražnjih radnji protiv njega, istakavši da već ima nanogicu i da je osuđen, a pogodilo ga je i što ga je nazvao lažnim Partizanovcem.

- Nemam komentar na takvog ljigavka, on je jedna štetočina Partizana i on je jedan od glavnih problema Partizana. Neka se on plaši istraga i krivičnih prijava. Nemoj da se brine za mene, ja sam sve što sam imao rešio. Čovek dolazi u trenerci na Skupštinu Partizana. To govori sve o njemu.

- Takvi gmizavci kao Vuletić, mogu samo da stoje mirno kada čuju moje ime i da kažu poštovanje. Ja sam u svakom pogledu učinio ono što oni neće nikada u Partizanu - siktao je Đurić posle pominjanja Vladimira Vuletića i izjave na njegov račun.

Vladimir Vuletić dolazi na skupštinu Partizana; Foto: Marko Todorović

Đurić ističe da Partizanu i aktuelnoj upravi želi sve najbolje i ističe da je ostavio klub sa stabilnim finansijama, jer i pored duga od 11 miliona evra, ističe da su na naplatu došla brojna potraživanja od transfera igrača koji su obavljeni u njegovom mandatu.

- Ja Partizanu želim sve najbolje i ja sam veći Partizanovac od svih njih zajedno. Više sam dao Partizanu nego svi oni zajedno. Oni mogu samo da sanjaju o mom uspehu u Partizanu i ne mogu da dođu ni blizu tome. I na rezultatskom i na finansijskom planu. Ostavio sam poslednje godine 800.000 evra dobita. Koji klub je to imao?

 

- Imao je 11 miliona evra duga, ali je imao i potraživanja koja su naplatili. Ljajiću se ne duguje, duguje se nekom menadžeru 20-30.000 hiljada. A da pričamo o potraživanjima? Šta je bilo od Mitrovića 2,5 miliona evra? Od Markovića 1.5 miliona evra, od Nastasića 700.000 evra, od reklame 2 miliona evra, od Škuletića 4 miliona evra?

- Nova uprava je došla sa pozitivnim statusom u Partizan. I ostavili smo im 20 igrača koji su vredeli preko 30 miliona evra. A šta će sada da ostave? Nemaju nikoga da prodaju. To je kao kada kupite preduzeće koje nema robe i kupite firmu koja ima 30 miliona računa i 30 miliona u robi. Sada nema novca jer su sve igrače prodali bez obeštećenja. Zašto to rade? To nije pitanje za mene - zaključio je Dragan Đurić u izjavi za Telegraf.

ŠTA JE VULETIĆ REKAO O ĐURIĆU DAN RANIJE?

Foto: Marko Todorović

- Uvek se za kritike javljaju isti ljudi, "Partizanovci" koji kritikuju klub kada nešto ne ide kako treba, kada postoji problem. Nikada se ne javljaju kada se veže deset pobeda, osvoji dupla kruna, pobedi derbi ili dovedu dobri igrači. Samo čekaju suprotno!

- Kada surovi jezik brojki i činjenica zaboli, bivši taksista, a sadašnji pravosnažno osuđeni nanogični pritvorenik, tkački radnik i unesrećitelj svega čega se latio, panično, u strahu od nekih novih istražnih radnji, poseže za krezubim rečima, ističući da je dug Partizana 32.000.000 evra.

- Više puta sam u javnosti govorio o dugovima, koji su nam ostavljeni od strane Đurićeve uprave, o čemu možete i pozivam vas da se javno informišete. Danas Partizan nema 18 miliona evra duga, koliko nam je ostavio Đurić, na dan 31. decembar 2014. godine.

- Dug je nešto više od 11 mliona evra i to je jedina istina! Toliko jezivo tupo, kao nesklad boje odela koja nosi, deluju njegove neuke izjave da, što reče Njegoš: “Usred podne da ga čovjek sretne, sva bi mu se koža naježila”. U toj Đurićevoj oholoj taštini obmane, sričući rijaliti saopštenja, a u nemoći da bilo koju činjenicu ospori, zaboravlja čak i ono što mu osnovoškolci mogu reći: "Pokoljenja djela sude, što je čije – daju svjema" - izjavio je Vuletić za Telegraf.

VIDEO: Tuča Delija i Grobara na Večitom derbiju!

Daljinac

(Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    26. april 2018 | 14:07

    Cuvena Partizanova sloga ponovo na delu, frakcija Djurici, frakcija Vuletici, frakcija Bjekovici, sigurno sam neku izostavio, ko to moze sve da zapamti, isti su kao i njihovi navijaci. Sareni cirkus.

  • Sasa

    26. april 2018 | 14:01

    Vi pisete ono sto bi voleli. Da Partizan stavite u isti kos sa mezimicom i da njegov dug stavite u ravan propalog kluba. Dug Partizana nije veci od 15 mil a blizi je 12. To su ta zaostala potrazivanja koja prave razliku. Budzet Partizana je izmedju 10 i 12 mil i uglavnom se obezbedjuje od prodaje igraca jer se sponzori guraju mezimici. Ako pre zavrsetka sezone i transfera napravite presek normalno je da dug izgleda veci ali se budzet projektuje preko transfera. To zlobnici prikazuju na ovaj nacin ali se sve zna.

  • rudolf hes

    26. april 2018 | 14:26

    Profesore Vuleticu,znaju li ti djaci...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA