≫ 

Lob škorpionom - da li je ovo gol godine? (VIDEO)

Australijanac Rajli Mekgri postigao jedan od najlepših golova koje smo videli ove godine

  • 1

Slučajno ili ne, 19-godišnji fudbaler australijskog Njukasl Džetsa Rajli Mekgri, proslavio se golom koji će ući u najužu konkurenciju za pogodak godine i nagradu "Ferenc Puškaš", koja se dodeljuje kreatorima ovakvih majstorija.

Pomenuti je na utakmici polufinala "A-lige" protiv Melburna matirao golmana Melburna udarcem koji je proslavio nekadašnjeg kolumbijskog golmana Renea Igitu, u skorije vreme Olivijea Žirua i Henrika Mkitarjana - popularnim škorpionom.

Mekgri je uspeo da pokupi loptu koja mu je bila iza leđa, udari je tako da je ona zatekla golmana Melburna, u savršenoj lob putanji završi u mreži.

Gol za delirijum i opšte oduševljenje saigrača, navijača, gol za egal i najavu preokreta koji se dogodio kasnije, pošto su Džetsi dobili meč 2:1 i plasirali se u finale gde će igrati za titulu protiv Melburn Viktorija ili aktuelnog prvaka Sidneja.

Junak ove priče je inače na pozajmici iz Briža u Njukaslu, a ovo mu je definitivno bio najblistaviji trenutak dosadašnje karijere.

- Mislim da sam imao malo sreće u toj situaciji, doduše krenuo sam napred i pokupio loptu baš kako je trebalo, presrećan sam kako je sve ispalo - rekao je Mekgri čiji trener, zanimljivo, nije pokazao ni trunku emocije u trenutku kada su svi kao opareni skočili i slavili gol.

- On je takav, ne pokazuje emocije, čak ni kada se desi takav gol - "branio" je trenera Mekgri.

Pogledajte gol koji je oduševio Australijance, ali i fudbalski svet.

Ovde se prisetite kako je Žiru na sličan način postigao gol protiv Kristal Palasa.

Sličnu akrobaciju izveo je i Herik Mkitarjan protiv Sanderlenda

I naslavniji "škorpion" - Kolumbijac Rene Igita 1995. godine protiv Engleske na "Vembliju"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA